Oranje WK’s van 2020 op een rij: verre reizen en Eindhoven


Oranje Dames WK Peking

Gisteren berichtten wij al over het WK van de Nederlandse U18 dames; zij zullen in Eindhoven het WK Division IIA gaan spelen. Opvallend: alle mannenploegen spelen tegen China, een land dat zich volop voorbereid op het Olympische toernooi in 2022. Een overzicht van alle eindtoernooien in 2020 voor de Oranje ploegen, zoals bepaald door de IIHF.

ORANJE: WK IN KROATIE

Nederland WK Division 1B Estland
Foto: IIHF – Henrik Soots

De Nederlandse mannen degradeerden naar Division IIA en zullen dat toernooi in Zagreb gaan spelen. De Kroatische stad zal van 19-25 april het decor zijn van het toernooi. De Nederlandse U20 mannen speelden dit jaar het WK in de Dom Sportova en brachten het brons mee naar huis.

Tegenstanders: Kroatië, Australië, Spanje, China en Israël

ORANJE DAMES: VIVE LA FRANCE

Oranje dames IJshockey

Nederland was in de race om het WK Division IA in eigen land te houden, maar werd op het nippertje afgetroefd door de Fransen. Oranje maakt zijn debuut op het één na hoogste niveau niveau in Angers (in het westen) of Epinal (in het oosten). De dames waren op een eerder WK in Frankrijk (2014) succesvol met zilver, al was dat in Division IB. Er ligt een ontzettend mooie uitdaging met duels tegen de toplanden! Het toernooi is van 12-18 april.

Tegenstanders: Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk, Slowakije

ORANJE U20: OP NAAR ZUID-KOREA

nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

De U20 mannen mogen een flink reisje maken, maar komen wel terecht in een toffe ijshal. Het Zuid-Koreaanse Gangneung is de plaats van handeling van dit WK Division IIB, op de ijsbaan die in 2018 neergezet werd. De Oranje dames wonnen er zilver, het is aan de U20 heren om een goed gevolg te geven aan de bronzen plak van afgelopen seizoen. Er wordt van 28 januari tot 3 februari gespeeld.

Tegenstanders: Zuid-Korea, Kroatië, Belgie, Israël en China

ORANJE U18 MANNEN: DE GELE ZEE

De U18 mannen gaan een reis naar Tianjin in China maken, dat in het Noord-oosten van China ligt. Een echte havenstad, waar ‘slechts’ een kleine 14 miljoen mensen wonen. Na een spannende strijd won Oranje het brons op het afgelopen Division IIB WK. Saillant detail: alle Oranje mannen teams komen China tegen. Van 21-27 maart is de ploeg in Azië te vinden.

Tegenstanders: Spanje, China, Kroatië, Australië en Bulgarije

ORANJE U18 DAMES: ‘EINDJE’ RIJDEN

Myrthe Martens Amy-Lynn Moors Nederland U18 Dames
Foto: Jenny Goessens

Prachtig nieuws was er voor de Nederlandse U18 meiden. Het WK wordt in Eindhoven gespeeld! De kwalificatiegroepen zijn opgeheven en de IIHF heeft nu twee maal een tweede divisie opgericht. OK, het is een poule van vier teams, maar het geeft ‘de rest van de wereld’ de kans nu om de stap te maken naar een échte divisie. De leeuwinnen moeten het in Division IIA opnemen tegen ploegen van buiten Europa, maar dat zal het feest niet minder maken. Het eerste Oranje WK is dat van onze U18 meiden en wordt gespeeld van 24-28 januari, waarbij de eerste duels op 25 januari gespeeld worden

Tegenstanders: Chinees Taipei, Kazachstan en Australië.

 

Previous Yoren de Smet van Luik Bulldogs naar Microz Eaters Limburg
Next Finland verrast Rusland, Canada heeft geen moeite met Tsjechië