Nederland U20 verslaat Israël U20 en is zeker van een medaille


nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

Zojuist versloeg Nederland U20 de leeftijdsgenoten uit Israël met 7-3. Door de zege is de ploeg van Theo van Gerwen in ieder geval verzekerd van een medaille. Welke kleur het wordt zal moeten blijken na het laatste duel met koploper Servië.

STROEF

Nederland was in de openingsperiode sterker dan Israël, maar het kwam maar stroef tot scoren. Ondanks een SOG verhouding van 18-4, duurde het tot de slotminuut voordat de Israëlische muur voor het eerst geslecht werd. Bob Gerretsen vuurde van afstand een kogel af, de goalie kreeg hem niet onder controle en de rebound werd letterlijk tegen het net geramd door Ernesto Klem. Met 1-0 gingen de teams naar de kleedkamer toe.

nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

OP STOOM

Zo moeizaam als dat de treffers in de eerste periode vielen, zo goed ging dat in het middenstuk. Binnen een krappe tien minuten werd de score opgevoerd van 1-0 naar 5-0. Op assist van Delaney Hessels tikte Tijn Jacobs binnen voor de tweede goal van de avond. Op de powerplay viel de derde goal; Klem vuurde op het doel en de rebound werd binnengewerkt door Dennis Sikma. Bij doelpunt nummer vier kwam Tobie Tjin-A-Ton van de strafbank af. Hij sprintte achter de puck aan en werkte binnen. Treffer vijf kwam vanaf de face-off in het aanvallende vak; Tjin-A-Ton won de puck-drop en stelde Martijn Geerligs in staat binnen te tikken. Tussen elke treffer zat keurig drie minuten. Met Van Elten amper een paar tellen op de strafbank knalde Israël zich via Tomer Aharonovich voor het eerste op het scordebord voor de 5-1 tweede ruststand.

nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

Kort na de tweede dweil bracht Yuval Halpert Israël zelfs op 5-2. Vijf minuten later was het Wouter Sars die op de powerplay de 6-2 noteerde. De druk met de man meer was duidelijk en na goed rondspelen was de speler van Tilburg het eindstation. De mooiste goal van de avond werd voor het laatst bewaard: na knullig verdedigen op de blauwe lijn, was er een onvervalste tic-tac-toe. Jay de Ruiter, Tobie Tjin-A-Ton en eindstation Martijn Geerligs speelden dit prima uit. Itay Mostovoy bracht enkele tellen voor tijd de 7-3 eindstand op het bord.

nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

MEDAILLE NU ZEKER

Door de nederlaag van België is een medaille nu zeker. De kleur zal van alle resultaten afhangen op de slotdag, ervan uitgaande dat Kroatië zal winnen van laagvlieger Mexico. Dit is de stand voorafgaand aan het duel Mexico – Kroatië.

# Team GP W L OTW OTL PTS +/-
1 Servië U20 4 4 0 0 0 12 +17
2 Nederland U20 4 3 1 0 0 9 +7
3 Kroatië U20 3 2 1 0 0 6 +5

Veel zal dus afhangen van de onderlinge resultaten. Nederland moet winnen van Servië om kans te maken op zilver of goud. Op onderling resultaat zijn de Kroaten ons de baas. Bij een nederlaag wordt het brons.

Morgen is de tweede rustdag en dan zal Nederland maandag direct om 13:00 uur spelen tegen koploper Servië

Previous NHL Central Division, kraker tussen Winnipeg Jets en Nashville Predators
Next Pak slaag voor Antwerp, Heerenveen troeft Zoetermeer af