Pak slaag voor Antwerp, Heerenveen troeft Zoetermeer af


Face-Off IJshockey BeNe League

Twee duels in de BeNe League gisteravond. Daarin deelde Den Haag een pak slaag uit in Antwerpen en boekte Heerenveen een ‘reguliere’ zege op Zoetermeer.

ANTWERP PHANTOMS – CAIROX HIJS HOKIJ 1-10

Marco Bommezijn opende de score in de derde minuut en een kwartiertje later stond er al 0-4 op het scorebord. Phantoms goalie Robin De Groote moest zich omdraaien na bijkomende treffers van Levi Boer, Oliver Pataky en Raymond Van Der Schuit. Na de dweilpauze maakte Charlie Vocke zijn opwachting in het Antwerps doel. Maar ook de 26-jarige Vocke moest zich vier keer omdraaien in de volgende twintig speelminuten. De jonge Slowaak Pataky en Nederlands international Van Der Schuit verhoogden naar 0-6. Ook Dani Van Schilt en Joey Oosterveld troffen raak en zo gingen we op Ruggeveld met een alleszeggende 0-8 de tweede dweilpauze in.

Gert Peeters, Head Coach Antwerp Phantoms

Thuisploeg Antwerp slaagde er niet in een vuist te maken in de tweede periode. Scoren lukte wel in de slotperiode. Na de 0-9 via het 18-jarig talent Van Schilt kon aanwinst Kyle Heffernan, jaren geleden nog bij Dordrecht actief, de nul wegknallen voor thuisploeg Phantoms. HIJS forward Boer scoorde voor de dubbele cijfers. De slotfase werd ontsierd door overbodige reacties en schermutselingen op het ijs. Gescoord werd er niet meer en dus bleef het bij deze 1-10. Duidelijke winst voor Den Haag dat dit weekend zes punten vergaarde; alweer een pandoering voor de Phantoms die langzaam aan de playoffs kunnen vergeten,

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ZOETERMEER PANTERS 6-2

De Friezen ontvingen in Leeuwarden de Panters uit Zoetermeer. In de openingsperiode boden de mannen van Ondrej Kratky prima weerstand aan de ploeg met de minste verliespunten in de competitie. Veel grote kansen waren er niet, misschien was de beste nog wel voor Thomas Borgman; shorthanded ging hij op goalie Idzenga af, maar die was attent.

Panters Heerenveen
Foto: Robert Bos

In het middenstuk opende Heerenveen als eerste de score; na een kleine minuut vuurde Ronald Wurm raak voor de 1-0 voorsprong. De Friezen konden lastig een gat vinden in de stugge Zoetermeerse defensie, die op het half uur spelen zelfs op gelijke hoogte kwamen. Captain Joy Turpijn was iedereen te snel af en trof doel. Rond de tweede pauze maakte Heerenveen het verschil. 90 tellen voor de zoemer liet Tony Demelinne een heerlijke one-timer los en een minuut na de dweil was het Lars den Edel die doelman Ramö kansloos liet in de bovenhoek.

Dit keer liet Flyers Zoetermeer niet meer los en drukte het door. Vier minuten na zijn eerste goal trof Den Edel opnieuw in de bovenhoek doel. Brent Janssen breidde de voorsprong uit naar 5-1 met tien minuten speeltijd over. Bas Tammerijn beloonde Panters met de tweede goal op drie minuten voor het einde, maar het slotakkkoord was voor de thuisploeg. Marco Postma werkte een rebound binnen en zorgde voor de 6-2 eindstand.

 

 

Previous Nederland U20 verslaat Israël U20 en is zeker van een medaille
Next Anaheim wint weer na trades, Calgary is niet te stoppen