Streep door WK’s U18 dames en U20 mannen


Oranje U18 Dames
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Er kan een streep getrokken worden door twee WK’s. De titelstrijd van de U18 dames in Dumfries en de U20 mannen in Belgrado is door de IIHF gecancelled. Alle U18 dames WK’s en U20 mannen WK’s zijn geschrapt.

U18-COACH MARTENS: ‘JAMMER, MAAR BEGRIJPELIJK’

Myrthe Martens, coach van de U18 dames vindt het ontzettend jammer. “Aan de andere kant begrijp ik het wel, gezien alle COVID perikelen. Australië had al afgezegd, dus je had al een WK met drie ploegen. Ik vind het wel ontzettend jammer voor de meiden die hun laatste WK zouden kunnen spelen voor ons team. Bijvoorbeeld Emma Fondse, Abigail Liska en Merel Slopsema missen nu hun afsluitende WK. Dat is heel sneu.”

Tekst gaat verder onder de video

“Je hebt in deze tijd met quarantaine te maken. Je kunt niet van jonge meiden vragen om de quarantaine maatregelen te doorlopen vanwege school. Daarnaast is het voor ons als staf ook niet te behappen met ons werk. Al met al denk ik dat er geen andere keuze was dan het WK te schrappen. De komende periode stonden er wel trainingen en oefenduels tegen Mechelen en Keulen gepland. Daar wordt komende tijd naar gekeken, hoe we dat in gaan vullen.”

Tekst gaat verder onder de video

U20 DEBUUT BERTELING VAN DE BAAN

Ook de U20 mannen van Ron Berteling stappen niet in het vliegtuig. Hun WK in Belgrado is ook van de kalender gehaald. “Dat is onwijs jammer. Voor mij persoonlijk betekent het wel een erg kort U20 debuut tot nu toe. Ik vind het vervelender voor de jongens die hun laatste WK optreden nu mislopen. Maar ik begrijp deze beslissing wel.”

Nederland U20
Foto: Thijs de Witte

Voorals nog heeft de IIHF de ‘voorjaarskalender’ overeind gelaten. Dat betekent dat het WK voor onze U18 mannen in Sofia (eind maart), heren in Bejing (begin april) en dames in Angers (half april) nog steeds doorgaan. De IIHF monitort de ontwikkeling van het Corona virus en zal zo snel als mogelijk duidelijkheid verschaffen als er wijzigingen optreden.

Previous New York verslaat Tampa in double overtime
Next Tampa verslaat New York in overtime en gaat naar finale