New York verslaat Tampa in double overtime


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd vijf in de Eastern Conference werd na double overtime een prooi voor de New York Islanders. En als winnende goalie vier je dat zo:

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 1-2 OT2 (TBL leidt series 3-2)

Aan het eind van de eerste periode scoorde Ryan Pulock vanuit een man meer situatie. Op een pass van Nick Leddy scoorde hij met een snoeiharde one timer waar Andrei Vasilevskiy het antwoord op schuldig moest blijven. Vervolgens scoorde Victor Hedman na vier minuten in de tweede periode op de rebound de gelijkmaker. In de resterende speelminuten hielden beide goalies hun doel schoon. In de laatste 34 minuten maakte Semyon Varlamov vijftien reddingen voor de Islanders, terwijl Andrei Vasilevskiy er elf maakte. Dit betekende automatisch dat de wedstrijd na zestig minuten zou worden beslist in de overtime.

De eerste overtime werd gekenmerkt door maar acht schoten op doel. Beide teams schoten vier keer op ieders doel maar er werd niet gescoord. Mede dankzij deze redding:

Tijdens de tweede overtime vuurde Tampa, al in de eerste vier minuten, vier schoten af op doel. Toch kwamen de Bolts alsnog van een koude kermis thuis. Want het was ex-Oiler Jordan Eberle die, in zijn oude thuishaven, met een one timer van dichtbij de wedstrijd besliste. Met behulp van een strakke pass van captain Anders Lee werd Andrei Vasilevskiy in de korte hoek verslagen. Op naar game zes donderdag 17 september om 02.00 uur.

Previous Nederlandse BeNe League teams komen er niet uit: uitstel tot 30 september
Next Streep door WK's U18 dames en U20 mannen