Tampa verslaat New York in overtime en gaat naar finale


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Game zes in de Eastern Conference Final ging naar de Tampa Bay in overtime. Inmiddels hebben de Lightning vier wedstrijden extra gespeeld in de playoff series alleen door overtime.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 2-1OT (TBL wint series 4-1)

Het venijn zat gelijk aan het begin van de eerste periode. Binnen zes minuten was de stand 1-1. Met een wrap-around was Devon Toews Tampa te slim af. Een schot vanaf de blauwe lijn door Erik Cernak leverde een rebound op voor Victor Hedman die de puck in de verre hoek schoof. Tot aan de veertigste minuut veranderde er niets aan de tussenstand. En daar zal Tampa het meest van balen aangezien zij 27 schoten loste en New York maar twaalf. Tot dan toe bleek Isles goalie Semyon Varlamov een te grote sta in de weg. Ook in de derde periode werd er niet gescoord. Dertien seconden voor tijd was het Andy Green die met zijn stick Nikita Kucherov een bloedneus bezorgde zodat de Lightning de overtime met bijna vier minuten powerplay kon beginnen.

Tijdens de powerplay in de overtime kreeg Ondrej Palat twee mega kansen. Hij hoefde alleen maar zijn stick tegen de puck te zetten. Een keer mistte hij de puck geheel, en bij de tweede poging ging de puck rakelings tegendraads langs de paal. De allergrootste kans was echter short-handed voor Brock Nelson die alleen op Andrei Vasilevskiy kon afgaan. De goalie redde short side nipt met de schouder. Na dertien overtime minuten was het dan toch raak. Anthony Cirelli scoorde van dichtbij via binnenkant paal. Redding 47 zat er niet meer in voor Islanders goalie Semyon Varlamov.

Tampa gaat zondagochtend om 01:30 uur beginnen met wedstrijd een om de Stanley Cup tegen Dallas Stars.
Het complete schema indien het tot zeven wedstrijden komt.
Zondag 20-09 01:30
Dinsdag 22-09 02:00
Donderdag 24-09 02:00
Zaterdag 26-09 02:00
Zondag 27-09 02:00
Dinsdag 29-09 02:00
Donderdag 01-10 02:00

Previous Streep door WK's U18 dames en U20 mannen
Next Degelijke winst oefenwedstrijd Tilburg Trappers tegen Krefelder EV 1981