Degelijke winst oefenwedstrijd Tilburg Trappers tegen Krefelder EV 1981


Vrijdagavond 18 september stond er voor het eerst in een lange tijd weer een thuiswedstrijd op het programma voor de Tilburg Trappers. Ditmaal een oefenwedstrijd tegen Krefelder EV 1981. Bij Tilburg ontbraken spelers Danny Stempher en Boet van Gestel. De wedstrijd eindigde in een degelijke overwinning van 6-1 voor de thuisploeg. Onderaan dit artikel staat een video met enkele goals.

Overhand

In de eerste periode kwam Trappers volgens traditie scherp uit de startblokken. Dat werd beloond, want na amper vijf wist Reno de Hondt de openingstreffer te maken, 1-0. Hoewel Tilburg de overhand had, waren de schoten niet scherp genoeg om te scoren. Daar kwam na een tijdje later echter verandering in. Kevin Bruijsten mocht de 2-0 noteren. Krefeld wist ook een paar keer gevaarlijk dichtbij te komen maar Ruud Leeuwesteijn kon het Tilburgse doel schoon houden.

Ruud Leeuwesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn

Goaliewissel

De tweede periode begon iets evenwichtiger. Krefeld creëerde meer kansen, maar kon niet raak schieten. Even later wist Sebastian Staudt de puck niet onder controle te krijgen en daar profiteerde Jonne de Bonth van, 3-0. Halverwege de periode wisselden beide coaches hun goalie. Enkele minuten nadat Ian Meierdres op het ijs stond, werd hij gepasseerd door Adam Kiedewicz waardoor de 3-1 op het scorebord verscheen.

Reno De Hondt.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Hattrick

Nog geen minuut in de derde periode onderweg en De Hondt wist zijn tweede treffer te maken, 4-1. Het was een ietwat rommelige en wisselende periode. Niet veel later mocht de Tilburgse nummer 77 een hattrick op zijn naam laten zetten en daarmee ook de 5-1. Na de laatste treffer van de thuisploeg, de 6-1 van captain Mickey Bastings, was er nog een klein opstootje met onder andere de Hondt. Niet lang daarna klonk het fluitsignaal. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 6-1 overwinning voor de thuisploeg. Man of the Match werd Reno de Hondt.

De goals en interviews

Na de wedstrijd spraken we met Julius Bauermeister, Ryan Collier en Raymond van der Schuit.

Previous Tampa verslaat New York in overtime en gaat naar finale
Next Vooruitblik Stanley Cup finale, contract Sprong, free agent Alex Pietrangelo en Hart trophy