NHL Central Division, kraker tussen Winnipeg Jets en Nashville Predators


Face-Off IJshockey NHL

Het is al weer zaterdag en dus is het tijd voor de wekelijkse update van de NHL Central Divsion. Afgelopen week stond de absolute kraker tussen Winnipeg Jets en Nashville Predators op het menu. De Bridgestone Arena in Nashville was het decor voor dit spektakel. Mooie prestatie voor Mikko Rantanen bij Colorado Avalanche en er was iemand die zijn 800e NHL wedstrijd speelde voor één franchise.

Winnipeg Jets overklast Nashville Predators in Nashville

Bryan Little Winnipeg Jets aanvaller was deze week goed voor zijn 800e NHL wedstrijd. De in Edmonton geboren speler speelt al zijn hele carriere voor deze franchise. Hij heeft de verhuizing van Atlanta naar Winnipeg mee gemaakt vandaar dat er twee clubs achter zijn naam prijken.

Mikko Rantanen van Colorado Avalanche heeft zich in een illuster gezelschap gescoord. Hij is namelijk de tweede speler in de franchise historie die binnen vijftig wedstrijden tot  70 of meer punten kwam. Dit achter Joe Sakic. Tevens werd hij de tweede speler in de franchise historie die binnen 50 wedstrijden, 50 of meer assists produceerde achter Peter Forsberg ………………….. Mikko Rantanen is de naam!

Power Ranking [] Divisie

1. Winnipeg Jets  (64 punten, 31-14-12, L10 7-3-0)

Zondag 13 januari speelde Winnipeg thuis tegen het tegenvallende Anaheim Ducks. Het werd een intense wedstrijd mede doordat de tegenstander hard werkt om weer eens een wedstrijd te winnen. De wedstrijd werd beslist door een overtime goal van Bryan Little. Anaheim Ducks @ Winnipeg Jets 3-4

Dinsdag 15 januari kwam Vegas Golden Knights op bezoek in Winnipeg. Het was de 800e NHL wedstrijd van Bryan Little die al deze 800 speelde voor dezelfde franchise. Hij heeft welliswaar twee clubs achter zijn naam staan maar dit komt omdat hij van Atlanta mee verhuisde naar Winnipeg. Man van de wedstrijd tegen Vegas werd echter back-up goalie Laurent Brossoit. Hij pakte 43 schoten en liet er maar één door. Dit was zijn zevende overwinning op rij wanneer hij mocht starten. Youngster Kyle Connor was goed voor twee goals. Vegas Golden Knights @ Winnipeg Jets 1-4

Donderdag 17 januari was dan de clash met Nashville Predators. Vooraf bestempeld als wedstrijd van de week. Goallie Conor Hellebuyck was weer op zijn best. De schier onmogelijk te passeren eerste goalie van Winnipeg was goed voor 37 reddingen en één tegengoal. De aanvallers van Winnipeg lieten ook van zich spreken door vijf keer te scoren. Brendan Lemieux nam er twee voor zijn rekening. Door deze overwinning komt Winnipeg vier punten los van Nashville.                                            Winnipeg Jets @ Nashville Predators 5-1

2. Nashville Predators (60 punten, 28-17-4, L10: 8-1-1,) 

zondag 13 januari op bezoek bij Carolina Hurricanes. Ondanks twee goals van Filip Forsberg kon er niet niet gewonnen worden. De technische staf was zelfs genoodzaakt goalie Pekka Rinne, bij een 4-1 achterstand te vervangen voor Jusse Saros.  Nashville Predators @ Carolina Hurricanes 3-6

Dinsdag 15 januari kwamen de Washington Capitals op visite. Viktor Arvidsson werd man van de wedstrijd door zijn tweede NHL hattrick te scoren. Nick Bonino was goed voor twee goals en goalie Jusse Saros maakte 26 reddingen.  Verdediger Yannick Weber stond weer op het ijs na een blessure die hem tien wedstrijden buiten de selectie hielden.

Donderdag 17 januari, thuis tegen mede divisie titel kandidaat Winnipeg Jets. Ik denk dat Nashville wel iets anders had voorgesteld van deze wedstrijd. Viktor Arvidsson was de enige die een voorbij de uitstekende goalie Conor Hellebuyck kon krijgen. Dit tegen vijf goals van Winnipeg was toch wel tegenvallend.                                                                Winnipeg Jets @ Nashville Predators 5-1

3. Minnesota Wild (49 punten, 23-21-3, L10: 5-5-0,)

Zaterdag 12 januari werd er thuis gespeeld tegen Detroit Red Wings. Luke Kunin en Nino Niederreiter wisten een goal te maken voor Minnesota. Dit was niet genoeg om een nederlaag af te wenden. Het was Detroit’s Tyler Bertuzzi die zijn eerste NHL hattrick wist te scoren. Detroit Red Wings @ Minnesota Wild 2-5

Maandag 14 januari speelde Minnesota een uitwedstrijd bij Philadelphia Flyers. Minnesota wis vier keer het net te vinden en toch was dit niet genoeg voor de winst. Philadelphia kwam zelfs tot zeven goals. James van Riemsdijk zijn hattrick was mede de oorzaak van het verlies voor Minnesota.

Dinsdag 15 januari was het de beurt aan LA Kings om op bezoek te komen bij Minnesota. De nummer 30 van de NHL wist het de ploeg uit Minnesota behoorlijk moeilijk te maken. Na goals van Nino Niederreiter en Erik Staal stond er na drie periodes een gelijke stand op het bord en moest er verlengd worden. Jason Zucker maakte de winnende voor Minnesota.     LA Kings @ Minnesota Wild 2-3(OT)

Donderdag 17 januari de vierde wedstrijd in vijf dagen voor Minnesota. Dit was meteen de nu of nooit kans voor de tegenstander. Anaheim Ducks kwam namelijk op bezoek met 12 verlies partijen op rij op zak. De dertiende ging niet komen want Minnesota speelde een erbarmelijk slechte wedstrijd. Men kwam niet tot scoren uit 37 schoten. Zo was de woensdag  gearriveerde Pontus Aberg getuige van het feit dat tot gisteren zijn team eindelijk weer eens won.  Hij was woensdag overgekomen uit Anaheim en stond al ruim vijftien minuten op het ijs voor Minnesota. Anaheim Ducks @ Minnesota Wild 3-0

4. St. Louis Blues (45 punten, 20-21-5, L10: 5-4-1,)

Zaterdag 12 januari werd er uit tegen Dallas Stars gespeeld. Dankzij 2 goals van Vladimir Tarasenko en een assist van David Perron die op ware scoring streak zit. Voor hem de langste in zijn carrière en die duurt nu al elf wedstrijden.                              St. Louis Blues @ Dallas Stars 3-1

Maandag 14 januari werd er uit gespeeld tegen Washington Capitals. Vince Dunn was goed voor een goal en assist en Vladimir Tarasenko en ja wel David Perron wisten het net ook te vinden. Dit allemaal nadat Alex Ovechkin Washinton aan de leiding had gebracht en Ivan Barbashev de gelijkmaker aan had laten tekenen.                                                St. Louis Blues @ Washington Capitals 4-1

Dinsdag 15 januari kwam een einde aan drie wedstrijden win streak. Uit bij New York Islanders werd er in overtime verloren. David Perron wist in de derde periode nog wel de gelijkmaker te scoren maar in overtime wist New york de overwinning te pakken. Zach Sanford werd nog de wedstrijd uit gecheckt door NY speler Casey Cizikas.                               St. Louis Blues @ New York Islanders 1-2

Donderdag 17 januari werd Boston Bruins bezocht. Ondanks het feit dat David Perron voor de vijftiende keer op rij op het scorebord stond werd er niet gewonnen. Boston was gewoon te goed te sterk en dus beter. Toch kan St. Louis terug kijken op een goede roadtrip. Vier wedstrijden gespeeld en vijf punten behaald. St.Louis Blues @ Boston Bruins 2-5

5. Dallas Stars (50 punten, 23-21-4, L10: 4-5-1)

Op zaterdag 12 januari kwam St. Louis Blues op bezoek. Het was Erik Condra die op het scorebord kwam voor zijn eerste NHL goal van dit seizoen. Hij is pas op 3 januari bij Dallas aan gesloten nadat hij van het minor team Texas Stars opgeroepen is. Verder dan dit kwam men niet. St. Louis Blues @ Dallas Stars 3-1

Op Dinsdag 15 januari kreeg men hoog geplaatst bezoek van Tampa Bay Lightning. Dallas probeerde het wel maar had uiteindelijk niets in te brengen. Men schoot 35 keer op doel en wist niet te scoren. Ook de net van Anaheim Ducks over gekomen Andrew Cogliano kon nog niet iets betekenen van het moeizaam scorende Dallas.

Op Donderdag 17 januari kreeg men LA Kings op bezoek. Wederom kwam Dallas maar moeizaam tot scoren er werd één goal gemaakt door Esa Lindell. Dit is zelfs niet genoeg om van de nummer 30 van de NHL te winnen. LA Kings @ Dallas Stars 1-2

6. Chicago Blackhawks (41 punten, 16-24-9, L10: 3-4-3,)

zaterdag 12 januari kreeg men bezoek van Vegas Golden Knights. Ondanks de twee goals van Alex DeBrincat en twee  assists Erik Gustafsson werd er niet gewonnen. Er moest een overtime aan te pas komen om tot een winnaar te komen en dat werd Vegas. Het moet de technische staf bekoren dat de jongelingen zich wel laten zien.                                                                      Vegas Golden Knights @ Chicago Blackhawks 4-3 (OT)

Maandag 14 januari ging men op bezoek bij New Jersey Devils. Hier kwam zeer pijnlijk aan het licht waarom winnen moeilijk is. Chicago scoorde vijf keer waaronder twee goals van Patrick Kane. Het pijnlijke zit hem in het feit dat er voor de vijfde keer dit seizoen zeven of meer tegen goals vielen te noteren. Chicago Blackhawks @ New Jersey Devils 5-8

Donderdag 17 januari op bezoek bij New York Rangers kwam men wederom wel tot scoren. Helaas mocht het weer niet baten New York wist eenmaal meer te scoren en dat moet je minimaal doen om te winnen. Patrick Kane kwam in de laatste zeven wedstrijden tot vijftien punten, maar het helpt ze niet. Brendan Perlini moest de wedstrijd vroegtijdig staken nadat hij door Adam McQuaid in de boarding gewerkt was.

7. Colorado Avalanche (50 punten, 21-18-8, L10: 8-6-2,)

Zaterdag 12 januari op bezoek bij Montreal Canadiens. Colorado had aan 28 schoten niet genoeg om tot een goal te komen en tot meer schoten kwamen ze ook niet. Montreal kwam tot drie goals. Het was voor het eerst sinds 24 oktober 2018 dat het getalenteerde gezelschap van Colorado helemaal niet tot scoren kwam. Colorado Avalanche @ Montreal Canadiens 0-3

Maandag 14 januari op bezoek bij Toronto Maple Leafs. Het werd weer eens een overwinning voor Colorado. De derde uit de laatste dertien wedstrijden. Carl Soderberg wist een hattrick te scoren. Gabriel Landeskog en Mikko Rantanen deden ook een duid in het zakje. Colorado Avalanche @ Toronto Maple Leafs 6-3

Woensdag 16 januari op bezoek bij Ottawa Senators leek de overwinning op Toronto niet meer dan oprisping. Ondanks dat Mikko Rantanen zich in de geschiedenis boeken van Colorado Avalanche scoorde werd er niet gewonnen. Het was voormalig speler Matt Duchene die twee keer scoorde voor Ottawa. Colorado Avalanche @ Ottawa Senators 2-5

Three stars of the week

1. David Perron

Al dertien wedstrijden één of meer punten voor St. Louis Blues

2. Patrick Kane

In het niet draaiende Chicago Black Hawks toch in de laatste zeven wedstrijden goed voor vijftien punten.

3. Bryan Little

Speelde zijn 800e NHL wedstrijd voor één en dezelfde franchise Atlanta Trashers/Winipeg Jets

Previous België U20 legt duimen tegen Servië op WK Zagreb
Next Nederland U20 verslaat Israël U20 en is zeker van een medaille