België U20 legt duimen tegen Servië op WK Zagreb

Picture : Thijs de Witte

Stunten tegen de leider?

Na de vierde speeldag is Team Belgium nog steeds op zoek naar een tweede overwinning. Na winst tegen Israël en verlies versus Nederland en Kroatië, trad België vandaag zaterdag op het WK in Zagreb op het ijs tegen Servië.

De jongens van Coaches Michael Kolodziejczyk en Jan Van Beveren hadden het niet gemakkelijk met het Balkanland. Na een vrij flauwe eerst periode, met amper één straftijd van de Serviërs aan het einde van de periode, bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Scoren lukt niet

In de tweede kenden de Belgen defensief een dip ; de tegenstander kon een kloof slaan van drie doelpunten. Halverwege de periode scoort Drago Markovic in een powerplay. Opnieuw lijkt het dat de straffen de Belgen de das omdoen. In een tijdspanne van 5 minuten worden drie Belgen naar de strafbank gestuurd. De Serviërs benutten deze extra kansen ten volle en in de 35ste minuut valt het tweede Servische doelpunt via Srdjan Subotic. De Serviërs proeven bloed en in de laatste minuut van de periode knalt Marko Mladenovic de derde puck tegen de Belgische netten.

Servië toch te sterk

In de laatste periode blijven de Belgen op zoek gaan naar een eerste doelpunt. Echter in de zevende minuut neemt Viktor Kastel haast alle hoop van de Belgen weg met een vierde doelpunt voor Servië. Het spel wordt wat ruwer langs de boards en kleine opstootjes doen zowel de Belgen als de Serviërs naar de strafbank verdwijnen. Ondertussen tikt de klok ongenadig verder. In de 54ste minuut doet Antonije Masic er nog een schepje bovenop en zet de 0-5 op het scorebord. Luttele seconden later kan Ben Coolen de pijn wat verzachten door de nul van het bord knallen. Via een wrap-around goal verrast hij de Servische goalie. Eindscore: 1-5 (0-0, 0-3, 1-2)

Alle hoop op een medaille is nu verdwenen voor het Belgisch Team. Rest alleen nog te knokken voor behoud in deze poule.