WK U20 Korea: Team Belgium verliest nipt van China


U20 WK opener voor Team Belgium ; 5-3 verlies tegen China

Debuutwedstrijd voor Team Belgium in Gangneung

Vanochtend om 8u30 Belgische tijd werd het echt menens in Korea voor het Belgisch U20 Team. De eerste face-off werd genomen tegen een onbekend China. Met de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing, is de Chinese ijshockeyfederatie aan een heuse inhaalbeweging bezig. In het ganse land; daar niet enkel de Chinese ijshockey ‘hotbeds’ Harbin en Qiqihar de spelers leveren. IJshockey is stilaan een grote sport aan het worden in het gigantische China. Dat heeft natuurlijk een weerslag in de nationale teamprogramma’s.

Spannende strijd levert België geen punten op

En dat hebben de Belgische U20 vandaag kunnen ervaren. In een spannende wedstrijd moeten de Belgen nipt de duimen leggen tegen de hongerige Chinezen. De Belgen trokken de score op gang. Jeffie Versin, op aangeven van Ben Coolen, kon scoren op powerplay.  Luttele seconden later scoorden de Belgen opnieuw. Ditmaal via Oscar Delbrassine geassisteerd door Nathan Compère. In de 17de minuut werd de vreugde echter getemperd. Met een mannetje meer bracht Zheng China terug in de wedstrijd. Net na aanvang van de tweede periode verraste Wang de Belgen en bracht China op gelijke hoogte. In de derde periode zorgde Basim Laermans via Versin snel voor het derde doelpunt van de Belgen. Laat in de wedstrijd kon China zijn stempel drukken. In 55ste minuut lukte het de Chinezen tweemaal te scoren in amper 20 seconden. Eindscore: 5-3 (1-2; 1-0; 3-1).

Nuchtere analyse van de U20 Bondscoach

“Dit was een gelijkopgaande wedstrijd,” stelde Coach Gert Peeters. “In het begin hadden we de kansen om deze wedstrijd af te maken. Met drie lijnen merk je dan dat we fysiek te kort kwamen tegen dit team. Een China dat technisch heel sterk speelde. Daarenboven drie individueel erg sterke spelers in Chinese rangen. Jongens die het verschil maakten. Ook collectief waren ze gewoon sterker. Onze jongens hadden wat last van de zenuwen. Zeker in het begin. Al bij al hebben we een goede wedstrijd gespeeld. We mogen tevreden zijn. Jammer uiteraard dat we die wedstrijd verliezen. Je moet nuchter blijven en toegeven dat China hier wel het sterkere team was. Hoewel het een dubbeltje op zijn kant was. Enerzijds geeft dat hoop naar de volgende wedstrijden toe.”

“Anderzijds merk je dat de Aziatische landen de afgelopen jaren hard aan hun ijshockey hebben gewerkt. Als je bijvoorbeeld Korea ziet trainen en opwarmen, da’s nog een heel ander niveau. Die horen niet thuis in deze reeks. Het wordt nog pittig de komende dagen.  Ook Kroatië en Nederland zijn sterke teams. Ons werk als hecht team is sterk. Wel met wat individuele foutjes maar eerder door zenuwen. Er staat hier evenwel één Team Belgium op het ijs. Hopelijk kunnen we hier nog voor verrassingen zorgen,” aldus de Bondscoach.

MVP BEL: Arne Waumans

Eindscore: 5-3 (1-2; 1-0; 3-1)

Wedstrijdschema

DIN 28 januari 2020 – 16h30 (8h30) – CHN vs. BEL: 5-3 (L)

WOE 29 januari 2020 – 20h00 (12h00) – KOR vs. BEL

DON 30 januari 2020 – Rustdag

VRIJ 31 januari 2020 – 13h00 (05h00) – NED vs. BEL

ZAT 1 februari 2020 – 13h00 (05h00) – BEL vs. CRO

ZON 2 februari 2020 – Rustdag

MAA 3 februari 2020 – 16h30 (08h30) – BEL vs. ISR

Previous Nederland U20 start met ruim verlies tegen thuisland Korea aan het WK
Next Sprong dichtbij plek op waivers maar blijft in San Diego