Sprong dichtbij plek op waivers maar blijft in San Diego


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Onze landgenoot stapte in het heen en weer bootje tussen Anaheim en San Diego. In verband met het NHL All-Stars weekend kon Sprong weer uren maken bij San Diego Gulls.

Grand Rapids Griffins – San Diego Gulls (4-3 OT)

Het was tijdens een powerplay van San Diego dat Sprong de assist op Sam Carrick gaf. Die op zijn beurt de puck bij Max Jones afleverde om zo de Gulls op voorsprong te zetten. In de wedstrijd die in overtime in het voordeel van Grand Rapids Griffins werd besloten, kwam Sprong op een assist en drie schoten op goal te staan.

Grand Rapids Griffins – San Diego Gulls (1-3)

Een dag later kregen Daniel Sprong en zijn Gulls een rematch voor de verloren wedstrijd van de dag daarvoor. De Gulls wonnen weliswaar van het AHL filiaal Detroit Red Wings, het was voor onze landgenoot niet een goeie game. Hij kwam niet verder dan een schot op goal en moest wegens hooking twee minuten de strafbank op.

Recall of toch San Diego

Met beide All-Stars edities achter de rug kunnen we weer naar de competities kijken. Dat Daniel wegens speelminuten terug kon naar San Diego was niet zo’n hele gekke gedachte. Maar waar in de NHL Anaheim Ducks gisteren de competitie weer hervatte tegen San Jose Sharks deden ze dit zonder Daniel. Gaat de recall er komen, dan kan dat wel eens heel gunstig uitpakken voor Sprong. Hij heeft nog maar twee wedstrijden nodig voor de Ducks om weer op waivers te komen, wellicht is er dit keer wel een team die hem oppikt. Dat hij mee kan draaien in de NHL heeft hij bewezen.

Kans is ook aanwezig dat Daniel in San Diego blijft aangezien teamgenoten Chase de Leo, Max Jones en Troy Terry wel naar Anaheim zijn gehaald. En het zou zo maar eens kunnen dat Terry de plek van Sprong bij de Ducks over gaat nemen. Wat dat betreft kunnen we niet meer doen dan hopen dat Sprong de punten blijft scoren en toch zijn wedstrijden in Anaheim mag maken, wie weet is er een ander NHL team die hem beter kan gebruiken. Dat de Ducks weer verloren bij de herstart kan in het voordeel werken van Daniel.

Previous WK U20 Korea: Team Belgium verliest nipt van China
Next Nederland herstelt zich met winst op Kroatië