Nederland herstelt zich met winst op Kroatië


nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

Nederland schoot uit de startblokken in de eerste periode. Dat resulteerde al snel in doelpunten. De eerste vier goals werden gescoord door Tilburg Trappers spelers. Tijn Jacobs voor de 1-0 en Wouter Sars met een officiële hattrick. Door drie keer op een rij te scoren binnen zes minuten. Om het Tilburg verhaal compleet te maken. Delaney Hessels had vier assists. Na de 4-0 werd de Kroatische keeper gewisseld. Dat gebeurde na veertien minuten. Jay Huisman (Zoetermeer Panters) scoorde voor het einde van de eerste periode de 5-0.

tekst gaat door onder de foto

Wouter Sars Foto: Thijs de Witte

Matige tweede periode met veel straffen voor Nederland

Ging Nederland de score uitbouwen of de stand consolideren in de tweede periode? Qua kansen was het in de tweede periode ook een stuk minder. Vervolgens pakte Nederland in de tweede periode te veel straffen. Ninho Hessels (Tilburg Trappers) voor interference, Alexandar Makarin (Boston Jr. Bruins) voor roughing en aanvoerder Floris van Elten (Tilburg Trappers) voor cross-checking.

Brent van den Boom (Tilburg Trappers) ging iets over de schreef met een check to the head en kreeg een misconduct van tien minuten. Kroatië wist daarvan te profiteren op de 5 on 3 powerplay.  Patrik Dobric scoorde in de korte hoek. Was de schoten verhouding in de eerste periode 17-5 in het voordeel van onze jongens. In de tweede 14-6 ten gunste van de Kroaten.

Score uitgebouwd

Nederland startte de derde periode met een powerplay maar kon geen voordeel halen uit de man meer situatie. Kroatië wist vroeg in de derde periode de 5-2 te maken via Leo Salitaj. Na tien minuten kreeg Nederland wederom een man meer situatie maar ook die was niet besteed aan het team. Daarentegen werd de score toch uitgebouwd. Mike Collard (Fox Motors) prikte de 6-2 binnen en Wouter Sars (Tilburg Trappers) wist short handed zijn vierde goal te maken met de 7-2.

tekst gaat door onder de foto

Mike Collard Foto: Thijs de Witte

Op 31 januari speelt Nederland zijn derde wedstrijd tegen de zuiderburen uit België. Aanvang Nederlandse tijd 05:00 uur.

Previous Sprong dichtbij plek op waivers maar blijft in San Diego
Next Ottawa wint in Buffalo, St. Louis verslaat Calgary na shootouts