Ottawa wint in Buffalo, St. Louis verslaat Calgary na shootouts


Face-Off IJshockey NHL

Maar twee wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Ottawa won ruim op bezoek in Buffalo en St. Louis hadden shootouts nodig om Calgary te verslaan. Cor Machielsen met de update.

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 2-5

Drie powerplay goals van Ottawa waren voldoende om de winst veilig te stellen. Tevens moest Goalie Lars Ullmark van de Sabres met een lower-body blessure het strijdtoneel verlaten. Mike Reilly en Nikita Zaitsev scoorde hun eerste goals voor Ottawa.

Calgary Flames – St. Louis Blues 4-5 SO

Blues David Perron scoorde een goal, een assist, en schoot de game winning shootout binnen. Voor de Flames betekende het alweer de derde nederlaag in vier wedstrijden. Na twintig minuten was de stand al 2-3. Twee goals van de Flames in de tweede periode bracht 4-3 op het bord. Zach Sanford scoorde binnen een minuut in de laatste periode de 4-4. Tijdens de shootouts wist Calgary Blues goalie Jordan Binnington niet te passeren.

Previous Nederland herstelt zich met winst op Kroatiƫ
Next Van Nes en Quinnipiac missen eerste prijs van het seizoen