Düsseldorf haakt af, München en Mannheim lopen verder uit

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde veertig is al weer voorbij, waarbij Düsseldorf inmiddels afhaakt bij de top twee en Mannheim negen punten voor staat op München en die weer negen voor op Düsseldorf. Köln en Bremerhaven hijgen inmiddels in de nek van Düsseldorf om de derde plek. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

Düsseldorfer EG – Straubing Tigers 2-3 OT

Na een zware week voor Düsseldorf met wedstrijden op zaterdag (winter classic), zondag concurrent München en deze wedstrijd spelen op donderdagavond leken ze nog niet helemaal hersteld. Na 26 seconden lag de puck al achter Mathias Niederberger doordat Jeremy Williams al scherp was voor de goal. een powerplay goal van Alexander Bartra herstelde de achterstand al na vijf minuten. Na 22 minuten was het met ook een powerplay goal van Sven Ziegler dat Straubing weer de voorsprong pakte. Wederom maakte de DEG gelijk met een powerplay goal. Dit keer door Jeadon Deschenau. In de derde periode hielden beide goalies het net leeg, maar in de overtime sloeg Mike Conolly toe en pakte Straubing het extra puntje.

Schwenninger Wild Wings – Kölner Haie 2-3

Op bezoek bij de nummer laatst kwam er een nipte overwinning tot stand voor de bezoekers uit Keulen. Ondanks negen en zeven keer de mogelijk om uit een powerplay situatie te scoren haalden beide teams een 100% score op de penalty kill. Na twee minuten viel de 0-1 al binnen door Morgan Ellis. Twintig minuten later was het Rok Ticar die de score uitbouwde. Via Markus Poukkula werd de achterstand terug gebracht tot een goal verschil. Aan het begin van de laatste periode was het Austin Madaisky die de 1-3 maakte. Na 48 minuten maakte Mirko Sacher het nog spannend, maar goalie Gustav Wesslau liet zich niet meer passeren en konnen die Haie de drie punten mee naar huis nemen.

Pinguins Bremerhaven – ERC Ingolstadt 6-5 OT

Na zes minuten stond het al 3-0 en werd Ingolstadt goalie Timo Pielmeier naar de kant gehaald en vervangen voor Jochen Reimer. Toeval of niet maar daarna scoorde ze vier goals op rij via Mike Collins, Maury Edwards, Tyler Kelleher via penalty shot en een short handed van Ryan Garbutt. De 4.569 toeschouwers in de Eisarena zullen elkaar even hebben aangekeken van huh wat gebeurd hier, maar toen waren er pas 31 minuten gespeeld. Cory Quirk bracht nog voor het einde van de tweede periode de stand weer in evenwicht. Justin Feser zette de thuisclub weer op voorsprong in de eerste minuut van de derde periode, maar in minuut 57 met een extra aanvaller en een empty net, was het Kelleher met zijn tweede van de dag, die de 5-5 scoorde en zo de Pinguins tot overtime dwong. Daarin was het Mark Zengerle die met een powerplay goal de winst binnen harkte.

Eisbären Berlin – Adler Mannheim 0-7

Oud NHL goalie Kevin Poulin had zich denk ik een andere wedstrijd voorgesteld dan zeven keer vissen tegen de koploper Mannheim. Er zaten maar zes schoten verschil in de wedstrijd tussen beide teams. 32 om 38. Chet Pickard pakte weer een shutout voor de koploper. De score werd netjes verdeeld over de drie periodes met 2-2-3. David Wolf scoorde de meeste punten met twee goals en een assist. Luke Adam en Ben Smith prikte ieder een goal binnen met gaven een assist. Als je dan over secondary scoring spreekt is deze wedstrijd voor Mannheim een goed voorbeeld. Lijn een; vier assists en drie goals, lijn twee; twee assists en een goal, lijn drie; zeven assists en twee goals, en lijn vier; een goal en een assist.

Iserlohn Roosters – Krefeld Pinguine 5-2

Twee powerplay goals van de roosters via Lean Bergmann en Evan Trupp zette binnen tien minuten de stand al op 2-0. In de tweede periode scoorde Krefeld al na 45 seconden door Jacob Berglund, maar het antwoord van de Roosters met twee goals binnen vier minuten door Travis Turnbull en Louie Caporusso betekende het einde van goalie Ilja Proskuryakov bij de Pinguine. Dimitri Pätzold kwam binnen de lijnen en Berglund met zijn tweede goal, mocht uiteindelijk toch niet meer baten want in de laatste periode was het Jonathan Matsumoto die de eindstand bepaalde op 5-2.

THOMAS SABO Ice Tigers – Grizzlys Wolfsburg 0-7

David Leggio scoorde al weer zijn derde shutout van het seizoen. Na veertig minuten stond het pas 0-2 in het voordeel van de bezoekers. In de derde periode was het een soort schiettent. Van de twaalf schoten op doel sloegen er vijf in. Spencer Machacek scoorde er twee en met zijn eerste goal in de eerste twee periodes scoorde hij dus een hattrick. Alexander Karachun, Petr Pohl en Daniel Sparre die ook nog vier assists had waren de andere trefzekere spelers.

EHC Red Bull München – Augsburger Panther 4-1

De euforie was groot in München na het behalen van de CHL finale maar er moest gewoon weer twee dagen later aangetreden worden tegen de Panthers uit Augsburg. München ging voortvarend van start en stond binnen vijftien minuten al met 3-0 voor door goals van Keith Alie, Mark Voakes en Andreas Eder. Dat betekende ook het einde van Markus Keller. De goalie van de Panthers werd vervangen door Olivier Roy die en passant de 27 schoten die hij daarna te verwerken kreeg allemaal stopte. Toch scoorde de Münchener een vierde goal maar dat was een empty netter van Justin Shugg. De ere treffer voor Augsburg kwam van de stick van ex Chicago Blackhawk Drew LeBlanc.