Zilver voor Belgische Dames in Kaapstad


Picture : Brigitte Corrwyn

Gisteravond stond in Kaapstad de sluitingswedstrijd op de rol met België – Zuid-Afrika. Een wedstrijd met een inzet. De gouden medaille, en het daarbijhorend promotieticket, had Oekraïne weliswaar al ingepalmd, de zilveren medaille lag echter wel klaar voor de winnaar van deze slotwedstrijd.

Na een lauwe openingsfase met wat kansjes aan beide kanten, kon Femke Bosmans halfweg de eerste periode Team Belgium op voorsprong schieten. Even later kon Eline Leyen er op PowerPlay makkelijk 2-0 van maken. En in een volgende PowerPlay knalde Lotte De Guchtenaere al de 3-0 tegen de netten.

Belgische Dames controleren

In het middenstuk probeerde gastland Zuid-Afrika wel druk te ontwikkelen, maar Belgische goalie Maud Smits passeren lukte niet, nog niet. Integendeel, de amper 16-jarige De Guchtenaere diepte de voorsprong voor de Belgian Ladies uit naar 4-0. En even later stond de forfaitscore op het bord na de tweede treffer van de avond van de Mechelse Bosmans. Even voorbij halfweg de match, slikte België op PenaltyKill toch een eerste tegentreffer. Niet getreurd, want topscorer Valérie Jenaer knalde nog voor de tweede dweilpauze de voorsprong weer naar vijf.

In de slotperiode kon Zuid-Afrika, alweer op PowerPlay, scoren en stond het 6-2. Team Belgium controleerde de partij en Kapitein Jenaer maakte haar hattrick vol met de 7-2. Geen remonte voor het gastland, wel integendeel. Cato Boon en Ellen Clincke diepten uit naar een 9-2 winstpartij voor het Belgisch Team onder leiding van het Coaching duo Tim Vos Sven Van Buren.

Zilver in Kaapstad welverdiend

Het WK kwalificatietoernooi van België zit erop en we kunnen terugblikken op een meer dan puike week. De prestaties waren top, de teamcohesie prima, enkel tegen favoriet Oekraïne stunten bleek niet mogelijk. Met de zilveren medaille op zak mag je echter niet treuren, wel doorwerken richting 2020!

Previous Team Belgium U20 verliest nipt van Kroatië: 5-4
Next Düsseldorf haakt af, München en Mannheim lopen verder uit