Spanje veel te sterk voor België


Na een rustdag op het wereldkampioenschap IIHF divisie II B mocht België aantreden tegen Spanje de koploper. Het werd 8-0. De Belgische dames zullen in de laatste twee wedstrijden resultaat moeten boeken anders volgt onherroepelijk degradatie.

LEES OOK: Ook IJsland te sterk voor Belgische dames

Spanje – België 8-0

Binnen vijf minuten lagen al drie goals in het Belgische doel. Anderhalve minuut vanaf de vierde minuut had Spanje nodig om drie keer te scoren. Vega Munoz, Maria Serna en Maria Scilipoti zorgde ervoor dat goalie Maud Smits (Haskey Hasselt) al drie keer de puck uit het net mocht halen. Ook de 4-0 viel nog in de eerste periode. Het was Haizea Fernandez die doeltreffend uithaalde.

Dat deed ze ook aan het begin van de tweede periode toen ze de 5-0 op het bord schoot. Halverwege de tweede periode werd het 6-0. Claudia Castellanos maakte het halve dozijn vol. De Spaanse coach Juan Bravo wisselde daarna van goalie. Alba Gonzalo mocht naar de bank, en van de bank kwam Carolina Moreno. De Belgische coach Tim Vos deed hetzelfde bij aanvang van de derde periode. Maud Smits mocht naar de bank en werd vervangen door Charlotte Swinnen (IHC Leuven).

Swinnen moest in de derde periode twee keer de puck uit het net halen. Spanje scoorde namelijk nog twee keer. Paula Moreno zorgde voor de 7-0 en pas in de laatste minuut kwam goal nummer acht op het scorebord. Op een powerplay met een dame meer op het ijs na een straf voor tripping door Lotte de Guchtenaere (Cold Play Sharks Mechelen) kon Paula Giminez de overtal situatie benutten. Het overwicht zag je ook in de schoten op doel. 59-om-18. Swinnen stopte zeventien van de negentien schoten en Smits stopt er 34 van de veertig.

Het kan vandaag (11 april) al over zijn voor België. Als Mexico minimaal een punt pakt tegen IJsland en het nog ongeslagen Kazachstan verslaat België degradeert men terug naar divisie II B.

Previous Detroit met Sprong verliezen van Washington en staan buiten de wild card plek
Next Oilers zonder McDavid verslaan Knights, Vancouver verliest van Arizona