Detroit met Sprong verliezen van Washington en staan buiten de wild card plek


Foto: Instagram Washington Capitals

Dag 174 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Detroit verloor van Washington en nu de tweede wild card plek in East niet meer in eigen hand hebben. Auston Matthews goal numer 66 scoort en Alexander Ovechkin een NHL-record neerzet van achttien seizoenen met minimaal dertig goals.

LEES OOK: Auston Matthews 65 goals, Vancouver verslaat Vegas

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 1-4

Andrei Svechnikov flikte het weer door een lacrosse-stijl goal te scoren en een assist te geven voor de Carolina Hurricanes in hun 4-1 overwinning op de Boston Bruins in de TD Garden. Met deze overwinning heeft Carolina drie opeenvolgende wedstrijden gewonnen en vijf van hun laatste zes. Jaccob Slavin droeg bij met twee assists, terwijl Pyotr Kochetkov 22 reddingen maakte voor Carolina. Deze overwinning brengt de Hurricanes binnen drie punten van de New York Rangers voor de eerste plaats in de Metropolitan Division, met beide teams nog drie wedstrijden te gaan in het seizoen.

tekst gaat verder onder de video

Detroit Red Wings – Washington Capitals 1-2

Alex Ovechkin etste zijn naam opnieuw in de geschiedenisboeken van de NHL door zijn dertigste goal van het seizoen te scoren, waarmee hij een record vestigde voor het behalen van 30 doelpunten in achttien opeenvolgende seizoenen. Dit deed hij tijdens de 2-1 overwinning van de Washington Capitals op de Detroit Red Wings in het Little Caesars Arena. Ovechkin overtrof daarmee Mike Gartner, die dertig goals scoorde in zeventien van zijn negentien NHL-seizoenen voordat hij met pensioen ging in 1998.

De Capitals, die al zes wedstrijden op rij hadden verloren, kregen een flinke boost door de 43 reddingen van goalie Charlie Lindgren, waardoor ze de tweede wildcard in de Eastern Conference veroverden. Dit plaatst hen één punt voor op de Red Wings en de Pittsburgh Penguins, met nog vier wedstrijden te gaan voor alle drie de teams. Ondanks Lindgren’s heldhaftige optreden, wist Patrick Kane de eer te redden voor de Red Wings door twee seconden voor het einde van de wedstrijd te scoren. Deze late goal doorbrak de poging van Lindgren om zijn zesde shutout van het seizoen te behalen.

De overwinning was niet zonder controverse, aangezien Red Wings-aanvaller Andrew Copp zijn jukbeen brak na een onopgemerkte high-stick van Capitals-speler Nicolas Aube-Kubel. Dit leidde tot kritiek op de officials.

Daniel Sprong had bijna acht minuten ijstijd en kwam tot twee schoten op doel.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Ottawa Senators 2-0

Goalie Anthony Stolarz hield de Ottawa Senators op afstand met 25 saves voor de Florida Panthers tijdens hun 2-0 overwinning in de Amerant Bank Arena. Anton Lundell en Nick Cousins scoorden voor de Panthers, die de Senators voor de derde keer dit seizoen op nul goals hielden en alle vier ontmoetingen wonnen met een gecombineerde score van 16-2. Florida nadert Boston Bruins voor de eerste plaats in de Atlantic Division.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 9-3

Juraj Slafkovsky scoorde zijn eerste NHL-hattrick, waarmee hij de Montreal Canadiens naar een 9-3 overwinning leidde op de Philadelphia Flyers in het Bell Centre. Slafkovsky, de nummer een keuze in de NHL Draft van 2022 was niet zeker of hij aan de wedstrijd zou beginnen in verband met wat gezondheidsklachten. Brendan Gallagher en Christian Dvorak droegen ook bij aan de score met elk twee goals. De Flyers leden al hun achtste opeenvolgende nederlaag.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs 2-5

Auston Matthews scoorde goal nummer 66 voor de Toronto Maple Leafs in een 5-2 overwinning op de New Jersey Devils. Matthews verbrak het seizoensrecord van Alex Ovechkin en werd de eerste speler sinds Mario Lemieux in 1995-96 die minstens 66 goals scoorde. Tyler Bertuzzi had twee goals en een assist voor de Maple Leafs, terwijl Joseph Woll achttien reddingen maakte. Nico Hischier en Dawson Mercer scoorden voor de Devils. Toronto blijft drie punten achter op de Florida Panthers voor de tweede plaats in de Atlantic Division.

tekst gaat verder onder de video

New York Islanders – New York Rangers 4-2

De New York Islanders behaalden hun vijfde opeenvolgende overwinning door met 4-2 te winnen van de New York Rangers in de UBS Arena. Bo Horvat en Mike Reilly waren goed voor een goal en een assist. Goalie Semyon Varlamov maakte 32 saves voor de Islanders. Die nu redelijk veilig op de derde plaats staan van de Metropolitan divisie.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 5-2

Steven Stamkos schitterde voor de Tampa Bay Lightning met een hattrick en een assist in een 5-2 overwinning op de Columbus Blue Jackets in de Amalie Arena. Brayden Point en Anthony Cirelli scoorden ook, terwijl Nikita Kucherov drie assists noteerde. Kirill Marchenko scoorde tweemaal voor de Blue Jackets.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Buffalo Sabres 3-2

Jake Oettinger maakte negentien reddingen en daarmee zijn achtste opeenvolgende overwinning, waarmee de Dallas Stars hun leiding in de Central Division behielden met een 3-2 overwinning op de Buffalo Sabres in het American Airlines Center. Joe Pavelski scoorde de game winning goal in de tweede periode, terwijl Thomas Harley twee assists had voor Dallas, dat vijftien van zijn laatste achttien wedstrijden heeft gewonnen. De Stars staan voor op Colorado Avalanche met vijf punten om de eerste plaats in de Central Division. Alex Tuch en Rasmus Dahlin scoorden voor Buffalo, dat werd uitgeschakeld voor de Stanley Cup Playoffs met deze nederlaag.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Winnipeg Jets 3-4 OT

Kyle Connor’s overtime goal zorgde voor een 4-3 overwinning voor de Winnipeg Jets tegen de Nashville Predators, die met het ene punt een playoff-plek veiligstelden. Mark Scheifele leverde een goal en twee assists, terwijl Connor Hellebuyck 45 reddingen maakte voor de Jets. Ondanks doelpunten van Ryan O’Reilly, Tommy Novak en Spencer Stastney konden de Predators de overwinning niet binnenhalen.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 5-2

Nathan MacKinnon scoorde een hattrick, inclusief zijn vijftigste goal van het seizoen, terwijl de Colorado Avalanche met 5-2 won van de Minnesota Wild in de Ball Arena. MacKinnon had ook een assist, waarmee hij dit seizoen 137 punten (51 doelpunten, 86 assists) bereikte, slechts twee punten achter Nikita Kucherov van de Tampa Bay Lightning voor de NHL-lead. Hij is de zesde speler in de geschiedenis van de Avalanche/Quebec Nordiques die minstens 50 doelpunten in een seizoen heeft gescoord. Cale Makar, Artturi Lehkonen en Jonathan Drouin scoorden ook in deze wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 3-1

Goalie Lukas Dostal behaalde 36 reddingen voor de Anaheim Ducks in een 3-1 triomf tegen de Los Angeles Kings in het Honda Center. Frank Vatrano, Alex Killorn en Trevor Zegras waren de goal scoorders voor de Ducks. Voor de Kings, no steeds de play-offs mis kunnen lopen, was het een teleurstelling na drie opeenvolgende overwinningen. De wedstrijd toonde aan hoe snel momentum kan veranderen in de NHL, met de Ducks die de overwinning behaalden na een periode van uitdagingen en wisselende line-ups.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Arizona Coyotes 5-0

Goalie Philipp Grubauer maakte 39 reddingen voor de Seattle Kraken, die met 5-0 wonnen van de Arizona Coyotes in de Climate Pledge Arena. Shane Wright scoorde zijn vierde doelpunt in evenveel wedstrijden voor de Kraken, die vijf van hun laatste zeven wedstrijden hebben gewonnen. Justin Schultz had een goal en een assist, terwijl Oliver Bjorkstrand en Matty Beniers elk twee assists hadden. Het was zijn tweede shutout van het seizoen voor Grubauer.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Calgary Flames 2-3 OT

Andrei Kuzmenko scoorde in de overtime voor de Calgary Flames, die terugkwamen van een achterstand voor een 3-2 overwinning tegen de San Jose Sharks in het SAP Center. Kuzmenko besliste de wedstrijd op een powerplay toen hij een rebound vond en schoot de puck achter Sharks goalie Mackenzie Blackwood. Nazem Kadri en Rasmus Andersson scoorden ook, en Dustin Wolf maakte twintig reddingen voor de Flames, die drie opeenvolgende nederlagen en acht van de laatste negen hadden geleden. William Eklund en Jacob MacDonald scoorden voor de Sharks, die vier van hun laatste vijf wedstrijden hadden verloren.

Previous Auston Matthews 65 goals, Vancouver verslaat Vegas
Next Spanje veel te sterk voor België