Auston Matthews 65 goals, Vancouver verslaat Vegas


Dag 173 van de NHL had twee wedstrijden waarbij door het overtime verlies van Pittsburgh tegen Toronto ze nog steeds in de race zijn voor plek twee in de wild card race van de East. Auston Matthews inmiddels goal 65 binnen schoot en evenaart daarmee Alexander Ovechkin van actieve spelers die 60+ goals hebben gescoord. De top drie is nu Matthews en Ovechkin op 65, Connor McDavid op 64.

LEES OOK: Detroit met Sprong verslaan Sabres en staan op tweede wild card plek

Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 3-2 OT

De Toronto Maple Leafs behaalden een 3-2 overwinning tegen de Pittsburgh Penguins in de Scotiabank Arena te Toronto. Auston Matthews scoorde goal nummer 65 van het seizoen, terwijl Jake McCabe de winnende goal scoorde in overtime. Matthew Knies scoorde ook een goal voor de Maple Leafs, terwijl doelman Ilya Samsonov aan de bak moest en dertig reddingen produceerde. Aan de kant van de Penguins vonden Rickard Rakell en Drew O’Connor het net.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 4-3

Conor Garland scoorde twee goals voor de Vancouver Canucks, die tweemaal terugkwamen van een achterstand om uiteindelijk met 4-3 te zegevieren tegen de Vegas Golden Knights in de Rogers Arena op maandag. Garland scoorde inmiddels 100 NHL-goals. J.T. Miller leverde drie assists af, en staat daarmee op 400 NHL-assists. Terwijl Quinn Hughes en Brock Boeser (inmiddels op 40 goals) elk een goal en een assist op hun naam schreven voor Vancouver dat vier van zijn laatste zes wedstrijden had verloren, waaronder een 6-3 nederlaag tegen Vegas afgelopen dinsdag. Arturs Silovs verrichtte twintig reddingen voor de Canucks, die sinds 9 maart (twaalf wedstrijden) niet meer hadden gewonnen van een team dat zich in een Stanley Cup Playoff-positie bevond. Vancouver is de koploper in de Pacific Divisie met vijf punten meer dan nummer twee Edmonton. Maar de Oilers hebben nog twee wedstrijden tegoed en de laatste wedstrijd is Vancouver tegen Edmonton.

 

 

Previous Ook IJsland te sterk voor Belgische dames
Next Detroit met Sprong verliezen van Washington en staan buiten de wild card plek