Ook IJsland te sterk voor Belgische dames


Ook de tweede wedstrijd op het wereldkampioenschap IIHF in divisie II A werd verloren door België. Dit keer was het tegen IJsland.

LEES OOK: Valse start dames België tegen Chinese Taipei div IIA

België – IJsland 2-5

De eerste twaalf minuten van IJsland waren heel productief en effectief. Vijf schoten op de Belgische goalie Maud Smits (Haskey Hasselt) leverde drie goals op. De 0-1 werd gescoord op de powerplay. Nadat Anke Steeno (Cold Play Sharks Mechelen) een straf had gekregen voor boarding. Sunna Bjorgvinsdottir vond bij de tweede paal de vrijstaande Katrin Bjornsdottir en die had geen moeite om de IJslandse dames op 1-0 te zetten. Een one timer van afstand in de tiende minuut waarbij het gezichtsveld werd geblokkeerd van de Belgische goalie Smits leverde de 2-0 op.

Het harde en lage schot van Kolbrun Bjornsdottir sloeg in als een raket. Twee minuten later werd het zelfs 3-0 voor de dames uit het koude IJsland. België werd geblokt op een breakaway en met een mooie schijnbeweging. Stuurde Sigrun Arnadottir de Belgische verdedigster het bos in en had ze vrij baan om een hoek uit te zoeken. En dat deed ze voor de 3-0. IJsland heerste in de eerste periode. De schotenverhouding was 10-om-2.

Maar in de eerste minuut van de tweede periode kon België juichen. Een prachtige lange pass van Eline Leyen (Eindhoven Kemphanen) op Anke Steeno. Stelde Steeno in staat de inkomende Lotte Guchtenaere (Cold Play Sharks Mechelen) te vinden. En die wist met een geplaatst schot de IJslandse goalie Birta Helgudottir te passeren. België kreeg daarna drie powerplays op een rij maar de penalty kill van IJsland deed zijn werk uitstekend. En iedereen weet hoe het werkt, als je zelf je kansen niet benut gaat ie er aan de andere kant in. En dat gebeurde dus ook. Team IJsland was compleet en vanuit een rebound kon Amanda Bjarnadottir de puck die voor de lijn bleef liggen zo in het lege doel tikken voor de 4-1.

Kon België nog wat in de derde periode?

Vier minuten voor tijd kreeg België weer een powerplay en dit keer werd die benut door Anke Steeno. Zij kon een rebound op een schot van Lotte Guchtenaere binnen tikken. Maar het laatste woord was voor Silvia Bjorgvinsdottir. Zij ging op avontuur vanaf haar eigen verdedigingsvak en die eindigde vlak voor goalie Smits en die wist ze five hole te passeren en zo werd de eindstand van 5-2 op het scorebord gezet van het Andorra Ice Palace.

Eline Leyen werd verkozen tot Belgische vrouw van de match. Morgen 9 april is een rustdag en dan wacht Spanje op België als volgende tegenstander.

Previous Detroit met Sprong verslaan Sabres en staan op tweede wild card plek
Next Auston Matthews 65 goals, Vancouver verslaat Vegas