Detroit met Sprong verslaan Sabres en staan op tweede wild card plek


foto: Instagram Detroit Red Wings

Dag 172 van de NHL had negen wedstrijden waarbij Daniel Sprong speelde met Detroit tegen Buffalo. Detroit won en Washington verloor in overtime van Ottawa zodat als Detroit nog alle wedstrijden wint ze naar de play-offs gaan. New York Rangers nog steeds de koploper zijn met drie punten voorsprong op Dallas en Boston en alle drie de teams hebben nog vier wedstrijden te gaan.

LEES OOK: Referee Kozari afgevoerd na botsing, spanning stijgt in de East wild card race

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 3-1

De Detroit Red Wings versloegen de Buffalo Sabres met 3-1 in een wedstrijd waarin Lucas Raymond, Dylan Larkin en Patrick Kane scoorden. Raymond had een goal en een assist, terwijl goalie Alex Lyon 37 reddingen maakte voor de Red Wings. De overwinning zorgde ervoor dat de Red Wings zich nestelden in de tweede wild card plek in de Eastern Conference, met een punt voorsprong op de Pittsburgh Penguins, Washington Capitals en Philadelphia Flyers. Voor de Sabres, scoorde Tage Thompson het enige doelpunt. Dylan Larkin is nog een punt verwijderd van 500 NHL-points. Daniel Sprong kreeg wel zes minuten ijstijd en had daarin twee schoten op goal, negen shifts en een hit.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 0-4

Rookie goalie Jesper Wallstedt maakte 24 reddingen voor zijn eerste NHL-overwinning, waarmee de Minnesota Wild de Chicago Blackhawks met 4-0 versloegen in het United Center. Kirill Kaprizov had twee goals en een assist voor Minnesota, terwijl Marco Rossi ook scoorde voor Minnesota. Arvid Soderblom maakte 33 reddingen voor de Blackhawks, maar kon niet voorkomen dat ze voor de vierenvijftigste keer dit seizoen verloren. Kaprizov’s veertigste goal van het seizoen markeerde zijn derde opeenvolgende seizoen met minstens 40 goals.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 3-0

Goalie Frederik Andersen behaalde zijn derde shutout van het seizoen met 23 reddingen, terwijl de Carolina Hurricanes de Columbus Blue Jackets met 3-0 versloegen in PNC Arena. Het was Andersen’s zevenentwintigste shutout in zijn NHL-carrière. Teuvo Teravainen had een goal en een assist, terwijl Andrei Svechnikov en Sebastian Aho ook scoorden voor de Hurricanes. Malcolm Subban maakte 32 reddingen voor de Blue Jackets in zijn eerste NHL-wedstrijd sinds januari 2022.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 2-5

Clayton Keller verlengde zijn point streak tot elf wedstrijden met twee goals en een assist, waarmee hij de toon zette tot de 5-2 overwinning van de Arizona Coyotes op de San Jose Sharks in het SAP Center in San Jose. Keller heeft achttien punten (acht doelpunten, tien assists) behaald tijdens deze serie. Lawson Crouse en Nick Schmaltz hadden ook elk een goal en een assist voor de Coyotes, terwijl Connor Ingram 25 reddingen maakte. Dylan Guenther scoorde de game winning goal voor Arizona. Henry Thrun had een goal en een assist voor de Sharks. De Coyotes domineerden in de derde periode, waarin ze vier goals scoorden, waaronder twee van Keller. De overwinning betekende de sweep van de drie wedstrijden tussen de Coyotes en de Sharks dit seizoen.

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Ottawa Senators 2-3 OT

Jake Sanderson scoorde 41 seconden in overtime voor de Ottawa Senators, waardoor ze de Washington Capitals hun zesde opeenvolgende nederlaag bezorgden met een 3-2 overwinning in het Capital One Arena. Ridly Greig en Mark Kastelic scoorden ook voor de Senators, terwijl Max Pacioretty en Aliaksei Protas het net vonden voor de Capitals. Deze nederlaag in overtime zette de Capitals uit de wild card plek die nu in het bezit is van Detroit. Woensdag is het Detroit – Washington.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Nashville Predators 2-3 SO

Juuse Saros maakte 23 reddingen en stopte alle drie de shootout-pogingen om de Nashville Predators met 3-2 te laten winnen van de New Jersey Devils. Roman Josi en Luke Evangelista scoorden voor de Predators, terwijl Filip Forsberg en Ryan O’Reilly elk twee assists hadden. Ondanks goals van Jack Hughes en Chris Tierney konden de Devils niet winnen in de shootout. Ryan O’Reilly’s beslissende shootout-doelpunt bezorgde Nashville de overwinning.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Montreal Canadiens 5-2

Artemi Panarin verlengde zijn point streak tot negen wedstrijden met een goal en drie assists, terwijl de New York Rangers een franchise-record van 53 overwinningen evenaarden met een 5-2 zege tegen de Montreal Canadiens in de Madison Square Garden. Mika Zibanejad scoorde twee goals en had een assist, terwijl Alexis Lafrenière een goal en een assist leverde. De Rangers leiden de NHL met 110 punten en behouden hun voorsprong van vijf punten op de Carolina Hurricanes in de Metropolitan Division. Cole Caufield scoorde voor de Canadiens en Cayden Primeau maakte 41 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – St. Louis Blues 5-6 SO

Robert Thomas had een goal en drie assists voor de St. Louis Blues, die wonnen met 6-5 na een shootout overwinning tegen de Anaheim Ducks in het Honda Center. Jordan Kyrou had drie assists, terwijl Brayden Schenn een goal en een assist had. Goalie Jordan Binnington maakte 33 reddingen voor de Blues. St. Louis staat nu vijf punten achter op de Vegas Golden Knights voor de tweede wildcard in de Stanley Cup Play-offs. Frank Vatrano en Leo Carlsson scoorden beide twee keer voor de Ducks, die zeven van hun laatste acht wedstrijden hebben verloren.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Dallas Stars 4-7

De Dallas Stars versterkten hun positie in de Central Division met een 7-4 overwinning op de Colorado Avalanche. Wyatt Johnston had een goal en twee assists, terwijl Jamie Benn een goal en twee assists toevoegde. Tyler Seguin scoorde tweemaal, terwijl Matt Duchene een goal en een assist had. Ondanks een nederlaag tegen de Chicago Blackhawks op zaterdag, zijn de Stars negen maal ongeslagen in tien wedstrijden.

Previous Waterloo voor Tilburg in game vijf bij Weiden
Next Ook IJsland te sterk voor Belgische dames