Waterloo voor Tilburg in game vijf bij Weiden


Foto: Christian Kaminsky

Het was all or nothing, do or die, voor de Tilburg Trappers in game vijf op bezoek in Weiden. Er werd met ruime cijfers verloren van Blue Devils Weiden. Maar het was een uitstekende play-off run van de Tilburgers.

LEES OOK: Weiden op matchpoint tegen Tilburg na zwakke tweede periode

Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers 8-1 (BDW wint series 4-1)

De eerste periode was nog spannend. Het stond 1-1 na twintig minuten. Weiden opende de score door Neal Samanski waarna Diego Hofland al snel de 1-1 wist te maken. Hij stond helemaal vrij bij de tweede paal en niemand greep in van Weiden bij de breedtepass van Kilian van Gorp. In de eerste periode was het aan beide kanten aftasten met maar 11-om-6 schoten.

tekst gaat verder onder de foto

#66 Diego Hofland Foto: Christian Kaminsky

De tweede periode was er een die net als afgelopen vrijdag in Tilburg plaats vond. Een duidelijk meer feller Weiden die in een tijdsbestek van negen minuten vier goals scoren. Het kostte Cedric Andree zijn plek in de goal maar niemand zal Andree wat verwijten want hij hield Tilburg aardig overeind bij tijd en wijle in de play-offs. Ruud Leeuwesteijn mocht nog een halve wedstrijd meedoen. Bij de eerste beste powerplay van de tweede periode was het raak Luca Gläser scoorde al na twee minuten. Tomas Rubes maakte er 3-1 van. De 4-1 viel halverwege de tweede periode en werd gescoord door Robert Hechtl en de 5-1 viel twee minten later. Adam Schusser was trefzeker. Hoewel Tilburg in de derde periode de betere ploeg was lukte het niet om goalie Marco Wölfl nog een keer te passeren. Dat deed wel Weiden nog drie keer via Tyler McPhee-Ward, oud Tilburg Trappers speler Nardo Nagtzaam en het slotakkoord was voor Tom Schwarz.

Al met al kan iedereeen die Tilburg Trappers een warm hart toedragen trots zijn op wat er gepresteert is dit seizoen. Eerst de spannende strijd om de tweede plaats met Moskitos Essen die Tilburg won en daarna tijdens de play-offs Bad Tolz en Deggendorf een de kant geschoven. En Blue Devils Weiden bleek na vijf wedstrijden een maatje te groot. Op naar seizoen 2024-2025 met in de zomerstop wie komt, wie blijft en wie gaat.

De finale van de Oberliga zal gaan tussen Blue Devils Weiden en Hannover Scorpions.

samenvatting en persconferentie

Previous Valse start dames België tegen Chinese Taipei div IIA
Next Detroit met Sprong verslaan Sabres en staan op tweede wild card plek