Valse start dames België tegen Chinese Taipei div IIA


De dames uit België zijn vandaag 7 april gestart in Andorra op het IIHF wereldkampioenschap divisie II A tegen Chinese Taipei. De vorig seizoen wereldkampioen geworden Belgische dames verloren met 3-1.

LEES OOK: Belgische dames openen wk met tien goals

België – Chinese Taipei 1-3

België had het lastig tegen Chinese Taipei en na tien minuten scoorde Taipei nadat België de puck niet weg kon werken aan de boarding. Yun-Chu Huang kon opstomen en schoot op doel en de puck viel binnen. In de slotfase van de eerste periode viel ook nog de 2-0 voor Taipei. Chih-Chen Hsieh kon de voorsprong uitbreiden naar 2-0. Halverwege de wedstrijd maakte Jennifer van Hootegem (White Bears Eeklo) een tripping penalty. Vanaf de face-off kon Anke Steeno (Cold Play Sharks Mechelen) helemaal alleen opstomen naar het Chinese doel en de aansluitingstreffer maken met de 1-2.

Maar vanuit diezelfde powerplay wist dan Taipei gelijk weer het verschil op twee goals te zetten. Op een schot vanaf de blauwe lijn door Min-Chuan Huang moest de Belgische goalie Maud Smits (Cold Play Sharks Mechelen) de puck loslaten en vanuit de rebound was het Yun-Chu Huang die haar tweede goal van de wedstrijd maakte. De derde periode was helemaal voor de dames uit Taipei. Maar alle twaalf schoten in de derde periode werden gestopt door goalie Maud Smits. Terwijl België in die derde peridoe maar vier keer op Taipei goalie Ai Chung.

Morgen 8 april spelen de Belgische dames hun tweede wedstrijd van dit wereldkampioenschap tegen IJsland. Bondscoach Tim Vos gaf al aan voordat omdat de dames twee divisies in twee jaar zijn gestegen hij een moeilijk wk verwacht. Maud Smits werd verkozen tot speelster van de dag voor team België. Zij stopte 28 van de 31 schoten.

Previous Referee Kozari afgevoerd na botsing, spanning stijgt in de East wild card race
Next Waterloo voor Tilburg in game vijf bij Weiden