Referee Kozari afgevoerd na botsing, spanning stijgt in de East wild card race


Foto: twitter

Dag 171 van de NHL had elf wedstrijden waarbij referee Steve Kozari na een botsing met Tampa Bay Haydn Fleury werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Maar volgens de NHL komt alles goed met Kozari. De wild card race in de East gaat echt naar een hoogtepunt. Na de vierde winst op een rij voor de Islanders, staan zij er goed voor waarna Detroit en Washington de beste papieren hebben. Maar Pittsburgh en Philadelphia liggen op de loer.

tekst gaat verder onder de screen print

LEES OOK: Detroit met Sprong verliest van de Rangers, Edmonton, Tampa en Toronto naar play-offs

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 5-4

De Pittsburgh Penguins behaalden een 5-4 overwinning op de Tampa Bay Lightning. Michael Bunting’s late goal zorgde voor de winst nadat de Penguins een 4-1 voorsprong verspeelden. Evgeni Malkin’s twee goals en een assist, samen met Erik Karlsson’s drie assists, leidden de aanval van de Penguins. Alex Nedeljkovic maakte 30 saves voor de Pens. Met deze overwinning verlengden de Penguins hun winning streak tot vier wedstrijden en behouden ze een acht-wedstrijden point streak. Ze staan nu op de tweede wildcard plek in de Eastern Conference.

tekst gaat verder onder de video

Boston Bruins – Florida Panthers 3-2 OT

De Boston Bruins versloegen de Florida Panthers met 3-2 in het TD Garden. Jesper Boqvist scoorde de game winning goal in overtime, terwijl Charlie Coyle en Charlie McAvoy ook een goal scoorden. Goalie Linus Ullmark maakte 28 reddingen voor Boston. Florida scoorde via Matthew Tkachuk en Aleksander Barkov. Boston sweepte Florida in de reguliere competitie.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 2-4

Vladislav Namestnikov scoorde een goal en twee assists voor de Winnipeg Jets in een 4-2 overwinning tegen de Minnesota Wild in het Xcel Energy Center. Alex Iafallo, Kyle Connor en Morgan Barron scoorden ook voor Winnipeg, terwijl goalie Connor Hellebuyck 25 saves maakte. Kirill Kaprizov scoorde tweemaal voor Minnesota, terwijl Mats Zuccarello twee assists gaf en Marc-Andre Fleury 21 saves maakte. De Wild lijken uitgeschakeld voor de play-offs.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 3-2

De Dallas Stars zagen hun game winning streak van acht wedstrijden eindigen met een 3-2 verlies tegen de Chicago Blackhawks in het United Center. Connor Bedard, Andreas Athanasiou en Seth Jones scoorden in de tweede periode voor de Blackhawks, terwijl Petr Mrazek 42 saves maakte (.955). Roope Hintz en Jamie Benn scoorden voor de Stars, terwijl Miro Heiskanen twee assists toevoegde en Scott Wedgewood veertien reddingen maakte (.875). Bedard opende de score voor de Blackhawks met een powerplay-goal, terwijl Athanasiou zijn eerste goal van het seizoen scoorde.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – St. Louis Blues 3-2 OT

William Eklund scoorde zijn eerste NHL-hattrick door te scoren in overtime en gaf de San Jose Sharks een 3-2 overwinning tegen de St. Louis Blues in het SAP Center in San Jose. Devin Cooley maakte 34 saves (.944) voor zijn eerste NHL-overwinning voor de Sharks, die slechts voor de tweede keer in de afgelopen dertien wedstrijden wonnen. Brayden Schenn en Jordan Kyrou scoorden voor de Blues, terwijl Joel Hofer 22 reddingen maakte (.880). Eklund scoorde zijn eerste doelpunt op een powerplay, gevolgd door nog een goal. De Blues maakten het echter gelijk in de derde periode, maar Eklund besliste de wedstrijd in de overtime.

tekst gaat verder onder de video

Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 6-2

Zach Werenski had twee goals en een assist voor de Columbus Blue Jackets, die de Philadelphia Flyers hun zevende opeenvolgende nederlaag bezorgden met een 6-2 overwinning in de Nationwide Arena. Alle zes doelpunten van Columbus werden gescoord door verdedigers, waarmee ze het record van de Washington Capitals evenaarden voor de meeste doelpunten door verdedigers in een NHL-wedstrijd (4 december 1992). Damon Severson scoorde twee keer, en Johnny Gaudreau had twee assists voor de Blue Jackets, die drie van de laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. Jet Greaves maakte 37 reddingen .949). Olle Lycksell en Adam Ginning scoorden elk hun eerste NHL-goal, en Samuel Ersson maakte 27 reddingen (.818) voor de Flyers.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 2-4

Auston Matthews scoorde goal nummer 64 van het seizoen om voor de tweede keer in zijn carrière de 100 punten te bereiken, en de Toronto Maple Leafs versloegen de Montreal Canadiens met 4-2 in het Bell Centre. Matthews is één goal verwijderd van het evenaren van het seizoensrecord onder actieve spelers. Alex Ovechkin scoorde 65 doelpunten voor de Washington Capitals in seizoen 2007-08. Mitchell Marner had een assist in zijn eerste wedstrijd sinds 7 maart vanwege een blessure, en Ilya Samsonov maakte 24 reddingen (.923) voor de Maple Leafs.

tekst gaat verder onder de video

Ottawa Senators – New Jersey Devils 3-4

Brendan Smith had een goal en twee assists toen de New Jersey Devils de Ottawa Senators met 4-3 versloegen in het Canadian Tire Centre. Claude Giroux en Jake Sanderson hadden elk een goalen een assist voor de Senators. Joonas Korpisalo (.947) verving Anton Forsberg (.667) als goalie voor Ottawa. Ondrej Palat, Erik Haula en Nico Hischier scoorden voor de Devils, terwijl Jake Allen (.893) 25 reddingen maakte. Brady Tkachuk vestigde een record met 16 hits voor Ottawa.

tekst gaat verder onder de video

New York Islanders – Nashville Predators 2-0

Semyon Varlamov maakte 41 reddingen voor de New York Islanders, die hun vierde opeenvolgende overwinning behaalden met een 2-0 zege tegen de Nashville Predators in de UBS Arena. Noah Dobson en Kyle Palmieri scoorden voor de Islanders. Kevin Lankinen maakte 28 reddingen voor de Predators. Dobson opende de score voor de Islanders in de tweede periode, terwijl Palmieri het duel in de slotfase besliste met een empty netter.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Edmonton Oilers 2-4

Leon Draisaitl scoorde zijn veertigste goal van het seizoen en Connor McDavid gaf assist 98 en 99 om de Edmonton Oilers te helpen bij een overwinning van 4-2 tegen de Calgary Flames in het Scotiabank Saddledome. Ryan Nugent-Hopkins had een goal en twee assists, terwijl Evan Bouchard en Connor Brown ieder een goa scoorden voor de Oilers, die nu vijf van hun laatste zeven wedstrijden hebben gewonnen. Calvin Pickard stond in het doel voor Edmonton en maakte 33 reddingen (.943).

Bouchard bracht de Oilers op een 3-2 voorsprong in de derde periode met een BOUCH BOMB vanaf de blauwe lijn tijdens een powerplay. Nugent-Hopkins haalde de overwinning binnen met de empty netter in de allerlaatste minuut. Draisaitl opende de score voor de Oilers in de eerste periode, terwijl Brown de voorsprong verdubbelde in de tweede periode. De Flames kwamen terug met doelpunten van Igor Sharangovich en Nazem Kadri, maar dat was niet vodloende.

McDavid heeft nu nog maar één assist nodig om de vierde speler in de geschiedenis van de NHL te worden die een seizoen met 100 assists afsluit. Draisaitl voegt zich bij een select gezelschap van spelers met minstens vijf seizoenen waarin ze veertig doelpunten scoorden.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 6-3

Adrian Kempe leidde de Los Angeles Kings naar een 6-3 overwinning op de Vancouver Canucks in het Crypto.com Arena. Drew Doughty en Kevin Fiala droegen elk een goal en een assist bij, terwijl Anze Kopitar twee assists had. De Kings, die nu drie opeenvolgende zeges hebben, zijn één punt voor op de Vegas Golden Knights voor de derde plaats in de Pacific Division. Voor de Canucks, die vier van hun laatste zes wedstrijden hebben verloren, scoorde Brock Boeser zijn goal nummer 39 van het seizoen. Casey DeSmith (.793) stopte 23 van de 29 schoten voor Vancouver. Terwijl Cam Talbot voor de Kings een .929 save percentage had.

Previous Detroit met Sprong verliest van de Rangers, Edmonton, Tampa en Toronto naar play-offs
Next Valse start dames België tegen Chinese Taipei div IIA