Detroit met Sprong verliest van de Rangers, Edmonton, Tampa en Toronto naar play-offs


Foto: Instagram Edmonton Oilers

Dag 170 van de NHL had zes wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer speeltijd kreeg van Detroit coach Derek Lalonde. Er werd nipt verloren van de koploper New York Rangers. Edmonton, Toronto en Tampa Bay hebben zich geplaatst voor de play-offs. En na een 4-1 achterstand won Arizona met 7-4 van Vegas.

LEES OOK: Waarom Red Wings coach Lalonde Daniel Sprong vaak scratched de laatste weken

Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers 4-2

De Buffels grepen de laatste strohalm en stuurden de Flyers met gebroken vleugels naar huis. Sabres-goalie Ukko-Pekka Luukonen (32 saves, 0.941%), Jack Quinn (twee goals) en Tage Thompson (goal en assist) waren voor Buffalo de drijvende krachten achter de overwinning. Philadelphia moet nu achterom kijken want er dreigt zelfs een scenario dat ze niet eens de wild card halen. Voor de Sabres is het juist het tegenovergestelde. Zondag strijden ze tegen Detroit. Als ze die wedstrijd ook winnen, komt voor hen de wild card weer een stukje dichterbij. Voorlopig kijken ze nog van een afstandje toe maar het is far from over in de Eastern Conference

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 4-2

Washington werd met orkaankracht van het ijs geblazen. Met een shots on goal-verhouding van 45-om-16 (!) werd wel duidelijk dat de Capitals niet meer dan blaadjes in een storm waren. Ondanks twee treffers van Alex Ovechkin (who else?) moest Washington met lege handen naar huis. Daarmee verloren de Capitals dus weer een slag om de strijd voor de wild card. Washington-goalie Darcy Kemper (41 saves, 0.932 %) voorkwam een vernedering maar was kansloos tegen Hurricane Jake Guentzel (twee goals en een assist).

tekst gaat verder onder de video

Detroit Red Wings – New York Rangers 3-4

Prima wedstrijd van de Wings maar weer geen punten. New York maakte gretig gebruik van enkele bloopers aan de kant van Detroit. Austin Czarnik (-2) leverde bij een 0-0 stand op beschamende wijze de puck in bij Rangerpuppie Will Cuylle (22 jaar, één goal). Die zei: ‘dank U wel meneer’ en joeg de puck achter een verbouwereerde Red Wings-goalie Alex Lyon (34 saves, 0.895%). Bij een 1-1 stand kregen de Wings een face-off voor de neus van Rangers-goalie Jonathan Quick (31 saves 0.912%). De Rangers reageerden alert en Detroit stond te slapen. Drie Wings raakten achter de puck en tick tac toe: New Yorks Barclay Goodrow (twee goals) schoof de 2-1 achter de kansloze Alex Lyon. Dat het Red Wings-team van Derek Lalonde fighting spirit bezit, werd weer eens duidelijk.

het lag niet aan Daniel Sprong

Via hard werken, drukten ze de Rangers naar achteren en zo draaide Detroit de wedstrijd om. Het werd zelfs 3-2 voor de Wings via goals van J.T. Compher (goal) en Dylan Larkin (goal). New York leek rijp voor de slacht. Met nog ruim zes minuten op de klok in de tweede periode liet Daniel Sprong zijn enorme klasse zien. Met een briljante backhand pass door zijn eigen benen (gaat dat zien!) speelde hij Robby Fabbri vrij. De 4-2 lag op een presenteerblaadje maar Fabbri schoot te vroeg en te slordig. In de turnover die ontstond, raakte Red Wing Austin Czarnik zijn mannetje kwijt. Sprong kwam daardoor tussen twee aanvallers te staan.

Detroit goalie Alex Lyon keerde nog het schot van Ranger Jonny Brodzinski maar stuurde de puck recht in de stick van de door Czarnik vrij gelaten Barclay Goodrow. In plaats van 4-2 voor de Wings was het 3-3. Chris Kreider (goal) besliste in periode drie de wedstrijd in het voordeel van New York. Detroit came close but had no cigar. Morgen nieuwe kansen tegen Buffalo. Alles is nog mogelijk voor het team van coach Derek Lalonde. Daniel Sprong speelde in de ruim acht minuten ijstijd een prima wedstrijd. Hij noteerde een shot on goal en een minus twee.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 6-2

Zijn we wakker?’ Dat was de vraag van succescoach Kris Knoblauch aan zijn Oilers na de zeperd tegen de Dallas Stars (5-0 nederlaag). Ja de Oilers waren wakker. En hoe! In een ware masterclass ijshockey smolten de oliemannetjes de sneeuwlawine uit Colorado. Aan de hand van puckmaster Connor McDavid (twee goals), defenseman Mattias Ekholm (goal en assist) en winger Evander Kane (twee goals) overklaste Edmonton de spelers van de Avalanche op alle fronten. Met een shots on goal-verhouding van 47-23 in het voordeel van de Oilers en een hits-verhouding van 34-18 voor de Avalanche is alles gezegd. Edmonton ging zwierend en fluitend over het ijs. Colorado beukte erop los maar kon geen vuist maken tegen het geoliede aanvalsspel van Edmonton. De open sollicitatie van de Oilers voor de Stanley Cup is verstuurd.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Seattle Kraken 1-3

Een practice-game voor beide teams. De Kraken likken nog hun wonden na de eliminatie voor de play-offs. De eendjes zijn dan een gewillige prooi voor de tentakels van de octopus uit Seattle. De Kraken zagen hun youngster Shane Wright (twintig jaar) een prima wedstrijd spelen. Hij pakte voor het eerst twee goals in een wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 7-4

In een krankzinnige derde periode verpulverde Arizona de glitterridders uit Las Vegas. Na een saaie eerste periode (0-0) leken de Knights de hoofdprijs in periode twee al binnen te halen. Met een ruime 4-1 voorsprong ging men voor de tweede keer kleedkamer in. Toen werd alles anders. De ontketende Coyotes vraten de Knights in periode drie met huid en haar op. Maar liefst zes onbeantwoorde treffers ramden de bloedhonden in het net van Vegas-goalie Logan Thompson (25 saves, 0.806%). Michael Carcone (twee goals), Alex Kerfoot (goal en assist) en Nick Bjugstad (goal) leverden voor Arizona het leeuwendeel van de treffers.

Previous Weiden op matchpoint tegen Tilburg na zwakke tweede periode
Next Referee Kozari afgevoerd na botsing, spanning stijgt in de East wild card race