Waarom Red Wings coach Lalonde Daniel Sprong vaak scratched de laatste weken


Foto: Daniel SProng Instagram

In het recente traject van de Detroit Red Wings op jacht naar de play-offs via een wild card. Heeft één vraag de gemoederen van fans en analisten beziggehouden: waarom zit Daniel Sprong de laatste weken zo vaak op de perstribune? Terwijl Sprong wordt beschouwd als een waardevolle aanwinst voor het team, heeft zijn regelmatige afwezigheid vragen opgeroepen over de beslissingen van coach Derek Lalonde.

LEES OOK: Sprong weer scratch, Detroit verslaat Tampa, Crosby evenaart Gretzky

te vaak healthy scratch in de strijd om een wild card

Een diepgaande analyse van Sprong’s rol onthult een complexe situatie waarin verschillende factoren een rol spelen. Allereerst heeft Sprong’s spelstijl, hoewel indrukwekkend in sommige opzichten, ook enkele tekortkomingen. Zijn offensieve bijdragen zijn onmiskenbaar, maar er zijn zorgen geweest over zijn verdedigende betrouwbaarheid en zijn vermogen om zich aan te passen aan bepaalde wedstrijdomstandigheden. Coach Lalonde staat bekend om zijn nadruk op discipline en verdedigende structuur, en hij heeft herhaaldelijk benadrukt dat spelers die niet voldoen aan de verwachtingen op beide gebieden, Lalonde niet zal aarzelen om die spelers te passeren. In het geval van Sprong lijkt het erop dat zijn regelmatige healthy scratch een weerspiegeling is van Lalonde’s streven naar consistentie en discipline in het spel van Detroit.

tekst gaat verder onder de foto

Bovendien moet rekening worden gehouden met de diepte van het team van de Red Wings. Met meerdere talentvolle aanvallers die concurreren om speeltijd, waaronder recente aanwinsten en gevestigde veteranen, staat Sprong voor een stevige concurrentie. Coach Lalonde heeft de luxe om te kiezen uit een breed scala aan opties, en zijn beslissingen over de opstelling worden vaak beïnvloed door factoren zoals vorm, wedstrijdomstandigheden en tactische overwegingen.

Hoewel het begrijpelijk is dat fans vragen hebben over de rol van Sprong, is het belangrijk om te erkennen dat coach Lalonde en het coaching team van de Red Wings voortdurend streven naar het maximaliseren van het potentieel van het team als geheel. Gelukkig weet Daniel Sprong dat er genoeg gegadigden zijn die van zijn diensten gebruik willen maken als zijn contract is afgelopen en hij weer beschikbaar komt als free agent. Alhoewel er ook een artikel verscheen op Hockeynews dat Seattle achteraf betreurd dat ze Sprong hebben laten gaan, en dat het nog maar de vraag is of Sprong bij Detroit wil blijven.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Daniel Sprong

komende twee weken weten we of Detroit naar de play-offs gaat.

Velen hebben het verlies van Daniel Sprong voor Seattle aan Detroit in het afgelopen zomerseizoen betreurd. Met zijn 21 doelpunten die hij meenam. Sprong begon sterk bij de Red Wings, maar lijkt nu in hun verdomhoekje te zitten. Zoals Sam Stockton van The Hockey News Detroit meldde. “Sprong was de vorige drie wedstrijden (een 6-3 overwinning op de Islanders, een 0-1 nederlaag in Nashville en de 4-3 OT nederlaag tegen de Capitals) een healthy scratch in Detroit.” Sprong heeft dit seizoen zeventien goals, maar slechts één in zijn laatste elf optredens.

“Het is moeilijk om niet te twijfelen of Sprong – een aanstaande free agent – terug zal keren naar de Red Wings voor het seizoen 2024-25. Vanuit het perspectief van Sprong kan het zijn dat hij als healthy scratch. Tijdens de meest cruciale wedstrijden van het seizoen twijfels heeft over het opnieuw ondertekenen. Het roept ook vragen op over de interesse van Detroit om Sprong deze zomer te behouden.”

Als Detroit de play-offs niet haalt is de kans groot dat Red Wings general manager Steve IJzerman coach Lalonde de laan uit zal sturen. En dan ontstaat er natuurlijk weer een nieuwe situatie voor Sprong bij de Red Wings.

de wedstrijden voor de vier teams die nog gespeeld gaan worden komende twee weken die strijden om die ene wild card plek
05-04 Detroit – Rangers
07-04 Detroit – Buffalo
09-04 Detroit – Washington
11-04 Pittsburgh – Detroit
13-04 Toronto – Detroit
15-04 Detroit – Montreal
16-04 Montreal – Detroit

05-04 Carolina – Washington
07-04 Washington – Ottawa
09-04 Detroit – Washington
11-04 Buffalo – Washington
13-04 Washington – Tampa
15-04 Washington – Boston
16-04 Philadelphia – Washington

06-04 Islanders – Nashville
09-04 Islanders – Rangers
11-04 Islanders – Montreal
13-04 Rangers – Islanders
15-04 New Jersey – Islanders
17-04 Islanders – Pittsburgh

06-04 Pittsburgh – Tampa
08-04 Toronto – Pittsburgh
11-04 Pittsburgh – Detroit
13-04 Pittsburgh – Boston
15-04 Pittsburgh – Nashville
17-04 Islanders Pittsburgh

Previous Pittsburgh verslaat Washington, vier clubs in de East jagen op één wild card plek
Next Weiden op matchpoint tegen Tilburg na zwakke tweede periode