Sprong weer scratch, Detroit verslaat Tampa, Crosby evenaart Gretzky


Dag 166 van de NHL had acht wedstrijden waarbij Daniel Sprong wederom een scratch was, maar dit keer won Detroit wel na vier nederlagen op een rij. Ook de Islanders wonnen zodat die beide in het zicht blijven van de tweede wild card spot in de East. Sidney Crosby evenaarde een record van Wayne Gretzky.

LEES OOK: Vancouver Canucks verslaan Anaheim Ducks met 3-2

Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche 4-1

Alex Nylander’s twee goals leidden de Columbus Blue Jackets naar een 4-1 overwinning op de Colorado Avalanche. Sinds zijn komst in februari heeft Nylander al tien goals op zijn naam staan voor Columbus. Daniil Tarasov was de held met 45 reddingen. Ondanks een sterk offensief kon Colorado niet door Tarasov heen breken. Columbus’ verdediging en Tarasov’s prestaties hielden stand, waardoor de Avalanche hun derde nederlaag in vier wedstrijden leden.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 2-5

Sidney Crosby had twee goals en een assist in een 5-2 overwinning tegen de New York Rangers in Madison Square Garden. Hiermee haalde hij gemiddelde van minstens een punt per wedstrijd voor het negentiende seizoen, wat gelijk staat aan Wayne Gretzky’s record. Crosby leidt de Pittsburgh Penguins in goals (37), assists (45) en punten (82) dit seizoen. Hij is nooit onder dit gemiddelde gezakt sinds hij als nummer 1 werd gekozen in de NHL Draft van 2005.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – New York Islanders 3-4 OT

Brock Nelson scoorde in overtime, waardoor de New York Islanders een 4-3 overwinning behaalden tegen de Philadelphia Flyers in het Wells Fargo Center. Nelson scoorde nadat Morgan Frost de puck verloor in het verdedigingsvak van de Flyers. Kyle Palmieri kreeg de puck en passte deze terug naar Nelson. Nelson’s doelpunt volgde nadat Frost de 3-3 scoorde met tien seconden resterend in de reguliere speeltijd.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 2-4

David Perron scoorde de beslissende goal met nog een dikke twee minuten te gaan in de derde periode, waardoor de Detroit Red Wings de negen wedstrijden durende puntreeks van de Tampa Bay Lightning beëindigden met een 4-2 overwinning. Lucas Raymond voegde een empty netter toe voor de 4-2. Patrick Kane, Robby Fabbri, Dylan Larkin en J.T. Compher hadden elk twee punten voor de Red Wings. Anthony Cirelli en Steven Stamkos scoorden voor Tampa Bay. Detroit is nu gelijk met Washington voor de tweede wildcard in de Eastern Conference. Maar Washington heeft nog twee wedstrijden te goed.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 6-4

Auston Matthews leidde de Toronto Maple Leafs naar een 6-4 overwinning tegen de Florida Panthers met twee goals en een assist. Nicholas Robertson en Matthew Knies droegen ook bij aan de overwinning. Ondanks een late push van Florida, behield Toronto de voorsprong. Vladimir Tarasenko scoorde een goal en twee assists voor de Panthers. De intensiteit was hoog, waarbij beide teams de playoff-mentaliteit toonden. Toronto nadert nu op vier punten van Florida in de strijd om de tweede plaats in de Atlantic Division.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – Edmonton Oilers 3-2 OT

Brandon Saad scoorde in overtime voor de St. Louis Blues in een 3-2 overwinning tegen de Edmonton Oilers in het Enterprise Center. Saad sprong van de bank tijdens een line change en gleed een schot five hole bij Stuart Skinner door tijdens een breakaway. Brayden Schenn scoorde tweemaal voor de Blues, terwijl Kevin Hayes twee assists had. Jordan Binnington maakte 36 reddingen. Mattias Ekholm en Leon Draisaitl scoorden voor de Oilers. Twee goals werden afgekeurd van de Oilers.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Los Angeles Kings 4-3

Cole Perfetti had twee goals en een assist voor de Winnipeg Jets, die hun zes wedstrijden durende losing streak met een 4-3 overwinning beëindigden tegen de Los Angeles Kings in het Canada Life Centre. Perfetti gaf de Jets een 4-3 voorsprong in de derde periode. Kyle Connor had drie assists, en Josh Morrissey had een goal en een assist voor de Jets. Anze Kopitar, Viktor Arvidsson en Kevin Fiala scoorden voor de Kings.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Seattle Kraken 2-4

Shane Wright scoorde zijn eerste goal van het seizoen voor de Seattle Kraken, die standhielden voor een 4-2 overwinning tegen de San Jose Sharks in het SAP Center. Wright, de nummer vier keuze in de NHL-draft van 2022, speelde zijn eerste NHL-wedstrijd sinds 13 november. Oliver Bjorkstrand had een goal en een assist, en Eeli Tolvanen en Jaden Schwartz hadden elk twee assists voor de Kraken, die drie van hun laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. Philipp Grubauer maakte 24 reddingen. Fabian Zetterlund had een goal en een assist, en Mackenzie Blackwood maakte 28 reddingen voor de Sharks.

Previous Tilburg wint game twee van Weiden in overtime
Next Handoek in de ring voor de Yeti's