Handoek in de ring voor de Yeti’s


foto: website Yeti's

Na drie jaar op bewonderenswaardige wijze met kunst- en vliegwerk het ijshockey in Breda op eredivisie-niveau te hebben uitgedragen, valt helaas het doek voor de sympathieke club uit het mooie en sportminnende Breda. Het gebrek aan betrokkenheid van het gemeente en de uitbater van de ijsbaan in Breda (Optisport) maakt het voor het bestuur van de Yeti’s onmogelijk om nog een team te leveren voor de Eredivisie.

De faciliteiten zijn al drie jaar erbarmelijk, zo bleek uit een artikel in dagblad BN de Stem. In dat stuk kwam naar voren dat zowel de gemeente als Optisport maar niet het noodzakelijke extra stapje wil zetten om Breda een volwaardige overdekte ijsbaan te geven waarin onder normale omstandigheden op eredivisieniveau ijshockey kan worden gespeeld.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: ijshockeyfoto.nl

De Yeti’s gaan volgens voorzitter Roy Slond voorlopig vooral door met de jeugd. Hopelijk worden in Breda enkele bestuurders wakker en ziet de plaatselijke politiek in hoe traag de ontwikkeling van de ijsbaan in Breda is verlopen. Als dat inzicht er komt en Optisport krijgt een directie die begrijpt dat een ijsbaan niet alleen voor afstand-schaatsers is bedoeld, kan er weer iets moois groeien. Wellicht zien we de huidige jeugd in de toekomst dan toch weer terug in een overdekte ijshal in Breda?

Dank aan alle vrijwilligers, medewerkers, trainers en spelers van de Breda Yeti’s.

Previous Sprong weer scratch, Detroit verslaat Tampa, Crosby evenaart Gretzky
Next Jeff Skinner 1000 wedstrijden, Washington loopt averij op strijd in East naar hoogtepunt