Jeff Skinner 1000 wedstrijden, Washington loopt averij op strijd in East naar hoogtepunt


Foto: Instagram Jeff SKinner

Dag 167 van de NHL had acht wedstrijden waarbij Jeff Skinner zijn duizendste wedstrijd speelde.


Washington na een nederlaag nu wel de hete adem van Detroit, New York Islanders, Pittsburgh en Buffalo in de nek voelt.

LEES OOK: Sprong weer scratch, Detroit verslaat Tampa, Crosby evenaart Gretzky

Buffalo Sabres – Washington Capitals 6-2

Buffalo Sabres versloegen de Washington Capitals, met JJ Peterka die twee goals en een assist had. Peterka leidt Buffalo met 28 goals dit seizoen. Tage Thompson, Alex Tuch en Rasmus Dahlin droegen elk bij met een goal en twee assists. De Capitals, met goals van Martin Fehervary en Dylan Strome, staan nu gelijk met de Detroit Red Wings voor de tweede wildcard plek in de Eastern Conference. Alleen Washington heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Florida Panthers 5-3

Nick Suzuki scoorde tweemaal voor de Montreal Canadiens in een 5-3 overwinning tegen de Florida Panthers in het Bell Centre. Sam Montembeault maakte 37 saves voor Montreal, dat vier van de laatste vijf wedstrijden heeft gewonnen. Alex Newhook had twee assists. De Canadiens hadden zeven opeenvolgende wedstrijden verloren tegen de Panthers in de afgelopen twee seizoenen.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 3-6

Sidney Crosby en Evgeni Malkin scoorden elk twee keer in een comeback derde periode voor de Pittsburgh Penguins, voor een 6-3 overwinning tegen de New Jersey Devils. Rickard Rakell en Erik Karlsson droegen ook bij aan de Penguins’ triomf. De Penguins zijn nu 4-0-2 in hun laatste zes wedstrijden, waaronder een overwinning op de New York Rangers. Alex Nedeljkovic maakte 23 saves. De Penguins zijn nu binnen drie punten van de Washington Capitals voor de tweede wildcard in de Eastern Conference. De Devils, ondanks goals van Timo Meier, Jesper Bratt en Curtis Lazar, zagen hun voorsprong in de derde periode als sneeuw voor de zon verdwijnen.

tekst gaat verder onder de video

New York Islanders – Chicago Blackhawks 2-1

De New York Islanders scoorden tweemaal in de derde periode om de Chicago Blackhawks met 2-1 te verslaan in de UBS Arena. Bo Horvat en Simon Holmstrom scoorden voor de Islanders, die drie van hun laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. Ilya Sorokin maakte achttien reddingen in zijn eerste start in vier wedstrijden. Met de overwinning kwamen de Islanders op één punt van de Washington Capitals voor de tweede wild card in de Eastern Conference. Jason Dickinson scoorde voor de Blackhawks.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Ottawa Senators 3-2

Vinni Lettieri scoorde het beslissende doelpunt in de derde periode voor de Minnesota Wild, die de winnende reeks van vijf wedstrijden van de Ottawa Senators beëindigden met een 3-2 overwinning in het Xcel Energy Center. Mason Shaw en Matt Boldy scoorden ook voor de Wild, terwijl Drake Batherson en Jakob Chychrun doelpunten scoorden voor de Senators. Joonas Korpisalo kreeg maar twintig schoten te verwerken waarvan er drie ingingen, terwijl Marc-Andre Fleury dertig saves maakte voor Minnesota.

Nashville Predators – Boston Bruins 0-3

Linus Ullmark stopte 31 schoten voor zijn tweede shutout van het seizoen voor de Boston Bruins in een 3-0 overwinning tegen de Nashville Predators in het Bridgestone Arena. David Pastrnak en Pavel Zacha hadden elk een goal en een assist voor de Bruins, die drie van hun laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. Boston staat nu vier punten voor op de Florida Panthers voor de eerste plaats in de Atlantic Division. Charlie Coyle opende de score voor de Bruins met een shorthanded breakaway-goal, terwijl Zacha de voorsprong vergrootte met een fraai uitgespeeld doelpunt. Pastrnak voegde een empty netter toe om de 3-0 eindstand te bepalen.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Anaheim Ducks 3-5

De Anaheim Ducks beëindigden hun vijf wedstrijden durende losing streak met een 5-3 overwinning op de Calgary Flames in het Scotiabank Saddledome. Alex Killorn scoorde tweemaal in de derde periode en Troy Terry had een goal en twee assists voor de Ducks, terwijl Olen Zellweger drie assists noteerde. Lukas Dostal maakte 21 reddingen voor Anaheim. De Flames kregen goals van Andrei Kuzmenko (2x) en Yegor Sharangovich, maar het was niet genoeg om de nederlaag te voorkomen. De vuurvreters zijn vuurvliegjes geworden en kunnen waarschijnlijk al vroeg op vakantie.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 6-3

De Vegas Golden Knights domineerden de eerste periode tegen de Vancouver Canucks en behaalden een 6-3 overwinning in het T-Mobile Arena. Jonathan Marchessault leidde de aanval met een goal en twee assists, terwijl Anthony Mantha en Jack Eichel elk een goal en een assist toevoegden. De overwinning verlengde de point streak van Vegas tot zeven wedstrijden. Quinn Hughes scoorde tweemaal voor de Canucks. Ondanks het verlies blijft Vancouver bovenaan de Pacific Division, terwijl de Golden Knights hun positie op de derde plaats versterkten.

Previous Handoek in de ring voor de Yeti's
Next Liège moet op zoek naar nieuwe captain en coach