Liège moet op zoek naar nieuwe captain en coach


Foto: Coline Théate

Liège maakte vandaag bekend dat succescoach Ulrich Egen een nieuwe uitdaging gaat zoeken. En het was al langer bekend dat captain Jordan Paulus zijn schaatsten aan de wilgen gaat hangen.

LEES OOK: Liège kampioen na comeback tegen Neuwied

Jordan Paulus nieuwe coach?

Zou Jordan Paulus echt stoppen of toch op een of andere manier betrokken blijven bij de club waar hij in 2004 begon en zeven jaar er tussenuit was bij Leuven en Herentals? Dit is een pure speculatie. Er staat niet voor niets een groot vraagteken achter. Coach Egen heeft aardig wat prijzen binnengehaald met de Bulldogs. Hij kwam in het corona jaar seizoen 2020-2021 naar Liège en won twee keer de beker van België, twee keer de BeNe League, won de eerste ronde van de IIHF Continental Cup en drie keer kampioen van België. Dat is een aardige prijzenkast vol. De palmares van captain Jordan Paulus zijn zeer goed te noemen sinds zijn terugkeer in Wallonië in 2015. Drie keer de beker, drie keer landskampioen en twee BeNe League titels. Hij speelde 661 wedstrijden, scoorde 160 goals, gaf 359 assists wat uitkomt op 519 punten.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Coline Théate

Wat Jordan Paulus betreft als je al twintig jaar vanaf september tot april ieder weekend onderweg bent en doordeweeks 2 a 3 keer trainen denk ik dat je ook van je gezin wil gaan genieten. We gaan het zien wie Liège als coach gaat aanstellen. En als de coach is aangesteld wie hij kiest om de nieuwe captain van de Bulldogs te worden. Succes met de zoektocht naar een succesvolle opvolger voor Ullie Egen Olivier de Vriendt.

Ik zal de ‘Schnaps’ missen als Liège weer een prijs pakte. Het was een traditie geworden de afgelopen drie jaar tussen assistent Gints Bikars, Ulrich Egen en mijzelf.

Foto: Coline Théate
Previous Jeff Skinner 1000 wedstrijden, Washington loopt averij op strijd in East naar hoogtepunt
Next Sterk Weiden heeft geen moeite met Tilburg in game 3