Liège kampioen na comeback tegen Neuwied


De kampioenen Liège Foto: Cor Machielsen © Face-Off

In game vijf van de finale BeNe League werd het beslist in overtime. Waarbij Liège captain Jordan Paulus in zijn laatste wedstrijd de beslissende goal scoorde tegen Neuwied.

LEES OOK: Op naar game vijf na winst van Neuwied op Liège in game vier

Liège Bulldogs – EHC Die Bären Neuwied 5-4 OT (LIE wint series 3-2)

Na de eerste periode zal menig Liège supporter van de 2000 toeschouwers zich op het achterhoofd hebben gekrabbeld. What the fuck is hier gebeurd. Want na twintig enerverende minuten stond het 1-4 in het Duits voordeel. De gasten kwamen ook terecht op voorsprong al werd hun eerste goal na drie minuten nog afgekeurd vanwege het feit dat de goal verschoven was. Maar vijf minuten later volgde alsnog de 0-1. Jeff Smith won een duel aan de boarding en kon de puck in de doelmond gooien waarna Thorben Beeg in twee instanties de goal kon scoren.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Cor Machielsen Face-Off

Na tien minuten kreeg Beer Brett Magee een delay of game penalty waarna de Bulldogs de stand gelijk trokken. Frank Neven schoot vanaf de blauwe lijn en de puck caramboleerde richting het doel waarna Bryan Kolodziejczyk een wrap arround probeerde. Die lukte net niet maar Jordan Paulus was er als de kippen bij om de stand in evenwicht te brengen. Maar Neuwied denderde gewoon door.

Want Maximilian Wasser was na de gelijkmaker de man die twee keer achter elkaar scoorde en twee keer op assists van Jeff Smith. Vooral de eerste goal (de 1-2) was er een waar Liège goalie Troy Passingham verbaasd over was. Hij vertelde Face-Off na afloop “ik begreep niet hoe die er in ging, ik had de paal afgedekt”. Wederom was het goed werk van Jeff Smith aan de boarding achter de goal. Hij kon tussen twee man van de Bulldogs de puck toch voor de goal krijgen waarna Wasser het minuscule gaatje wat Passingham open liet wist te benutten.

Neuwied dendert door

De tweede goal van Wasser (de 1-3) was een prachtige counter goal. In de neutrale zone won Neuwied een face-off waarna de puck vanuit achter in een beweging naar Jeff Smith werd gespeeld die met een backhand pass Maximilian Wasser de mogelijk gaf met een one timer de 1-3 te maken. En die 1-4 was er een om in te lijsten. Wederom een pass vanuit het achterveld door Juuso Rajala op de op snelheid liggende Jeff Smith, die kwam alleen voor Troy Passingham en met een forehand backhand move en daarna een spin-o-rame was het 1-4. De schotenverhouding was ook in het Duits voordeel in de eerste periode 7-om-12.

Maar zoals zo vaak rechte de Bulldogs hun rug. In een tijdsbestek van drie minuten tussen minuut dertig en 33 scoorde Liège twee keer. En twee keer op dezelfde manier. Een schot van afstand, waarna een speler vlak voor de goal de puck van richting veranderde. Waardoor Neuwied goalie Jan Guryca kansloos was. De 2-4 was een schot van Boet van Gestel dat door Bryan Kolodziecjzyk van richting werd veranderd. Bryan Kolodziejczyk gaf het schot bij de 3-4 dat door Jordan Paulus van richting werd veranderd. Neuwied kraakte maar barstte nog niet. Schotenverhouding in tweede periode 12-om-4.

De derde periode was qua schoten nog beter dan de tweede. 16-om-4 maar pas in de slotminuut kon Liège het overwicht uitdrukken. Al hadden de Bulldogs daar wel een lucky bounce voor nodig. Een schot van Boet van Gestel stuiterde tussen Brett Magee en goalie Jan Guryca waarna Hugo Reinhardt er als de kippen bij was om de losliggende puck binnen te tikken. Het mediacité ontplofte.

een scenario dat door God geschreven had kunnen zijn

De wedstrijd ging beslist worden in overtime waar Neuwied twee minuten lang een powerplay kreeg door een too many men penalty. Spelers en staff van Liège waren furies op hunzelf. Drie reddingen van Troy Passingham en een uitstekende penaltykill deden hun werk. Na de straf was het 4-op-4 waarna ‘God moet het zo bedacht hebben’ Jordan Paulus in zijn afscheidswedstrijd de game winner maakte en zo zijn hattrick compleet maakte. Ook een shoutout aan het arbitrale kwartet die de wedstrijd uitstekend leidde.

 

Previous Tage Thompson vier goals bezorgen Buffalo de winst
Next Tilburg lijdt verlies in laatste twintig minuten van Weiden