Tage Thompson vier goals bezorgen Buffalo de winst


Tage Thompson Foto: Instagram Tage Thompson

Dag 163 van de NHL had maar een wedstrijd namelijk die tussen Buffalo en New Jersey. Man van de wedstrijd was natuurlijk Tage Thompson die een ‘quattrick?’ scoorde.

LEES OOK: Sprong speelde maar Detroit verliest, McDavid nadert MacKinnon en Kucherov

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 5-2

In de bloedstollende strijd om de tweede wild card in de Eastern Conference troffen de Devils een stel ontketende Buffels. Het werd Tage against the New Jersey Machine. Sabres-forward  buffelde maar liefst vier keer de puck in het doel van de van Devils-goalie Jake Allen (31 saves, 0.912%). Buffalo ’s Alex Tuch (twee assists) ontrafelde met zijn spelinzicht regelmatig de verdediging van New Jersey.

De wedstrijd begon in het voordeel van de Devils, die snel een 2-0 voorsprong namen dankzij goals van Max Willman en Jesper Bratt. Maar de Sabres lieten zich niet uit het veld slaan. Met een ongekende vastberadenheid vochten ze terug, geleid door de onstuitbare Thompson.

Door deze uitslag maken naast de Sabres en de Devils ook de Penguins, de Islanders, de Wings en de Capitals nog kans op de tweede wild card. De eerste wild card van de Eastern Conference lijkt een zekere prooi voor Tampa. Detroit speelt vandaag 30 maart tegen de Panthers en morgen 31 maart tegen Tampa Bay. Worden die potjes niet gewonnen dan kunnen de Wings hun vakantie vast gaan boeken. Daniel Sprong is waarschijnlijk weer van de partij omdat Patrick Kane nog niet fit is. Bovendien trainde captain Dylan Larkin niet mee. Twijfelkeizer en Red Wings-coach Derek Lalonde heeft voor de zekerheid forward Zach Aston-Reese van de Grand Rapids opgeroepen op basis van emergency conditions. Detroit wankelt, rechtten ze hun rug dit weekend?

 

Previous Sprong speelde maar Detroit verliest, McDavid nadert MacKinnon en Kucherov
Next Liège kampioen na comeback tegen Neuwied