Sprong speelde maar Detroit verliest, McDavid nadert MacKinnon en Kucherov


foto: Colorado Avalanche Instagram

Dag 162 van de NHL had veertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer een mocht opdraven en Detroit wederom verloor. Er werd met 4-0 verloren van Carolina. Dallas, Carolina, Florida en Boston plaatste zich voor de play-offs naast de Rangers. Nathan MacKinnon home point streak vanaf de start van het seizoen is over na een shootout verlies tegen de New York Rangers.


Connor McDavid kruipt naar de top twee in het puntenklassement toe. Nikita Kucherov heeft twee punten meer met 124 maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. En Nathan MacKinnon heeft 123 punten en die heeft twee wedstrijden meer gespeeld.

LEES OOK:Ā Ottawa walst over Buffalo heen, Boston verliest van Tampa Bay

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 4-0

In een goede wedstrijd van de Carolina Hurricanes versloegen ze de Detroit Red Wings met een 4-0 score. Goalie Frederik Andersen stond wederom onpasseerbaar in de goal voor de Hurricanes. Met 24 reddingen pakte hij zijn tweede shutout van het seizoen. De aanval werd geleid door de ervaren mannen Sebastian Aho en Seth Jarvis, die elk een goal en twee assists op hun naam schreven. Martin Necas en Brady Skjei scoorden de overige twee goals. Hoewel James Reimer zijn best deed in het doel voor de Red Wings, met 29 reddingen, kon hij niet voorkomen dat de Hurricanes met een shutout wonnen. Daniel Sprong mocht weer opdraven en had bijna dertien minuten ijstijd. Kwam tot nul schoten op doel. Zestien shifts en min een.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – New York Islanders 2-3

De Florida Panthers hebben ondanks een nipte 3-2 nederlaag tegen de New York Islanders in de Amerant Bank Arena een plek veiliggesteld in de Stanley Cup Playoffs. Dit markeert hun vijfde opeenvolgende seizoen waarin ze de playoffs halen. Captain Alexander Barkov scoorde een goal en had een assist. Maar de voorsprong van 2-1 verdween als sneeuw voor de zon tussen minuut 29 en 31 toen Mathew Barzal en Jean-Gabriel Pageau de score omdraaide naar 2-3.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 4-1

Nick Suzuki en Joel Armia hadden elk een goal en een assist om de Montreal Canadiens naar hun derde opeenvolgende overwinning te leiden, met 4-1 tegen de Philadelphia Flyers in het Bell Centre. Jesse Ylonen en Mike Matheson droegen ook bij aan de scores voor de Canadiens. Goalie Cayden Primeau maakte 29 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Ottawa Senators – Chicago Blackhawks 2-0

Anton Forsberg maakte 19 reddingen voor de Ottawa Senators in hun vierde opeenvolgende overwinning, een 2-0 triomf tegen de Chicago Blackhawks in het Canadian Tire Centre. Claude Giroux en Parker Kelly scoorden voor de Senators. Petr Mrazek’s 32 reddingen voor de Blackhawks waren niet genoeg om Ottawa te stoppen.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 3-2

Evgeni Malkin’s twee goals hielpen de Pittsburgh Penguins bij een comeback van twee keer een achterstand, resulterend in een 3-2 overwinning op de Columbus Blue Jackets in het PPG Paints Arena. Sidney Crosby had twee assists, terwijl Alex Nedeljkovic zeventien reddingen maakte voor de Penguins, die hun laatste twee wedstrijden hebben gewonnen. Cole Sillinger scoorde voor de Blue Jackets, met goalie Daniil Tarasov die 33 reddingen maakte voor de blauwbloezen.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 5-1

Tyler Bertuzzi was de held van de avond voor de Toronto Maple Leafs, met twee goals in hun 5-1 overwinning op de Washington Capitals in het Scotiabank Arena. Mark Giordano, die terugkeerde na een blessure, opende de score voor de Leafs. Doelman Joseph Woll maakte 24 reddingen. Nic Dowd scoorde voor de Capitals, terwijl Charlie Lindgren 43 reddingen maakte. Toronto verstevigde zijn positie op de derde plaats in de Atlantic Division.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – San Jose Sharks 3-1

Matt Boldy speelde een cruciale rol voor de Minnesota Wild met een goal en een assist in hun 3-1 overwinning op de San Jose Sharks in het Xcel Energy Center. Joel Eriksson Ek en Ryan Hartman droegen ook bij aan de overwinning, terwijl Kirill Kaprizov twee assists toevoegde.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – Calgary Flames 5-3

Pavel Boechnevich speelde een belangrijke rol voor de St. Louis Blues door twee keer te scoren in hun 5-3 overwinning op de Calgary Flames in het Enterprise Center. Jake Neighbours leverde een goal en een assist af, terwijl Brandon Saad de beslissende goal in de derde periode scoorde. Jordan Binnington stond sterk met 23 reddingen en zelfs twee assists.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 1-4

Ivan Barbashev scoorde twee goals in de derde periode voor de Vegas Golden Knights, die de Winnipeg Jets hun vijfde opeenvolgende nederlaag bezorgden met een 4-1 overwinning in Canada Life Centre. Barbashev maakte de 2-1 en 3-1. De 3-1 was een empty netter en daarna was het Jack Eichel met nog een empty netter voor de uiteindelijke 4-1.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – New York Rangers 2-3 SO

Igor Shesterkin maakte 38 reddingen en stopte er twee tijdens de shootout, waardoor de New York Rangers met 3-2 wonnen van de Colorado Avalanche in Ball Arena. Kaapo Kakko en Chris Kreider scoorden voor de Rangers, die nu vier opeenvolgende overwinningen hebben en zes van hun laatste zeven wedstrijden hebben gewonnen. De Rangers leiden de NHL met 49 overwinningen en 102 punten, Ć©Ć©n punt voor op de Dallas Stars. Casey Mittelstadt scoorde voor de Avalanche (46-21-6), die nu twee wedstrijden op rij hebben verloren na een reeks van negen opeenvolgende overwinningen.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 4-1

Connor McDavid speelde een cruciale rol in de 4-1 overwinning van de Edmonton Oilers tegen de Los Angeles Kings, met een goal en twee assists. Evan Bouchard en Leon Draisaitl droegen ook bij aan de overwinning met respectievelijk een goal en drie assists. Goalie Stuart Skinner maakte 32 reddingen voor de Oilers.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Nashville Predators 8-4

Logan Cooley behaalde zijn eerste NHL-hattrick en Clayton Keller had een goal en drie assists voor de Arizona Coyotes, die de 18-game point streak van de Nashville Predators beƫindigden met een 8-4 overwinning in Mullett Arena. De Predators behaalden sinds 15 februari en probeerden het vijftiende team in de NHL-geschiedenis te worden met een point streak van minstens negentien wedstrijden. Nick Schmaltz en Josh Doan droegen ook bij aan de overwinning voor de Coyotes. Juuse Saros werd vervangen door Kevin Lankinen na zes goals op 27 schoten voor de Predators.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Anaheim Ducks 4-2

De Seattle Kraken scoorden drie opeenvolgende goals in de derde periode, waaronder tweemaal op de powerplay. Andre Burakovsky had een goal en een assist, terwijl Jared McCann drie assists had voor de Kraken, die de Ducks met 4-0 versloegen in Seattle op dinsdag na acht opeenvolgende nederlagen. Philipp Grubauer maakte 21 reddingen. Lukas Dostal maakte 24 reddingen voor Anaheim.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Dallas Stars 1-3

Jamie Benn scoorde laat in de derde periode en de Dallas Stars verzekerden zich van een play-off plek met een 3-1 overwinning tegen de Vancouver Canucks. Benn scoorde de game winning goal, een one-timer op een pass van Joe Pavelski tijdens een powerplay. Jason Robertson voegde een empty netter toe.

Previous Op naar game vijf na winst van Neuwied op LiĆØge in game vier
Next Tage Thompson vier goals bezorgen Buffalo de winst