Op naar game vijf na winst van Neuwied op Liège in game vier


Foto: Website Die Bären Neuwied

Game vier van de finale BeNe League tussen Liège Bulldogs en Die Bären Neuwied werd een overwinning voor Neuwied zodat game vijf de beslissing gaat brengen. Wordt het ‘Alles oder Nichts’ of ‘Tout ou Rien’.

LEES OOK: Liège op matchpoint tegen Neuwied na intense game drie

EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied – Liège Bulldogs 4-1

De Beren uit Neuwied knalden over het ijs na de eerste puck drop. En dat leverde resultaat op want na drie minuten liet Tobias Etzel een schot los wat naast zou gaan maar een bounce via een speler van Liège viel de puck binnen. Zeven minuten later kreeg Thorben Beeg van Neuwied een straf voor cross-checking. Liège kon profiteren van de man meer situatie. Een schot door Bryan Kolodziejczyk kon door Hugo Reinhardt van richting veranderd worden zodat Neuwied goalie Jan Guryca kansloos was. Maar toch ging Neuwied met een voorsprong de eerst break in. De Walen kregen de puck niet weg en een draaicirkel langs Liège goalie Troy Passingham zorgde ervoor dat Janeck Sperling de puck via Passingham binnen kon schieten.Hoewel tussen de 1-1 en de 2-1 kreeg Liège twee breakaways maar Jan Guryca hield de Belgische aanvallers tegen.

Vijf minuten in de tweede periode is er een uitbraak van Bryan Kolodziejczyk maar die kan gestopt worden door Guryca. Op de tegenstoot is het Juuso Rajala die Jeff Smith vind en zo de 3-1 kan maken. Ook daarna weer een aantal goede mogelijkheden voor de Bullldogs maar ze konden die niet benutten. En kansen benutten ging de Duitsers wat makkelijker af. Zo ook in de vierde minuut van de derde periode. Thorben Beeg schiet op doel en via via komt de puck bij Janeck Sperling die zijn tweede van de avond maakt en zo lijkt het dat er zaterdag een game vijf aankomt of kan Liège nog wat uit de hoge hoed toveren in het laatste kwartier?

Dat konden de Bulldogs niet zodat er een ‘Do or Die’ wedstrijd aankomt met game vijf in het Mediacite aanstaande zaterdag. See you there.

Foto: Website Die Bären Neuwied

 

 

 

Previous Ottawa walst over Buffalo heen, Boston verliest van Tampa Bay
Next Sprong speelde maar Detroit verliest, McDavid nadert MacKinnon en Kucherov