Liège op matchpoint tegen Neuwied na intense game drie


Foto: Cor Machielsen Face-Off

Game drie was er een voor in de boeken. Een echte play-off wedstrijd waar na een spectaculaire tweede en derde periode de eindstand 2-1 in het voordeel van Liège tegen Neuwied op het scorebord stond.

LEES OOK: Bikkelend Neuwied verslaat Liège in game twee

Liège Bulldogs – EC Die Bären 2016 e.V. 2-1 (stand in de series 2-1 Liège)

De eerste periode was ligt in het voordeel van de bezoekers uit Neuwied qua schoten met 7-om-12. Maar beide goalies stonden net als in de vorige wedstrijd in Duitsland in de eerste periode hun mannetje. Troy Passingham voor Liège en Jan Guryca voor Neuwied. Het ging er hard aan toe bij tijd en wijle. Tot aan de grens en soms net eroverheen maar zoals gezegd dat hoort bij play-offs niemand wil verliezen en zeker niet in een finale. Compliment aan het arbitrale kwartet. Ingrijpen wanneer het nodig was.

Al vroeg in de tweede periode was het Olaf-Jan Schoningh die binnen twee minuten de score opende. De eerste poging mislukte nog. Hij schoot in het zijnet maar nadat de aanval opnieuw werd opgezet tussen Oscar Delbrassine en Olaf-Jan Schoningh was het bij de tweede poging raak. Van achter het doel kwam de assist van Delbrassine en Schoningh kon in de verre hoek Guryca verslaan. De Bulldogs hadden veel druk op het doel van Neuwied in de tweede periode. Schotenverhouding was 12-om-4 en drie minuten voor de break was er een een prachtige soloactie van Andy Kolodziejczyk vanuit het neutrale vak die Mikhail Shabanov aanspeelde en hij tikte de puck terug richting de blauwe lijn waar Boet van Gestel al klaarstond voor de one timer. Het zicht werd goalie Jan Guryca een beetje ontnomen door zijn eigen verdediger. 2-0 na veertig minuten.

#17 Boet van Gestel Foto: Coline Théate

bijna doldwaze laatste minuten voor Neuwied

De derde periode verliep net zoals de tweede. De Bulldogs met de meeste kansen maar het lukte niet om de score uit te breiden. In de halve finale tegen Den Haag had Neuwied aan een minuut genoeg drie minuten voor tijd om de score om te draaien van een 3-1 achterstand naar een 4-3 voorsprong. Die kans hadden ze nu in de laatste anderhalve minuut ook. Eerst was het Jeff Smith met een extra aanvaller op het ijs en de goalie op de bank, nadat Juuso Rajala een battle om de puck won langs de boarding, kon uithalen vanaf de blauwe lijn en door een mêlee van spelers ‘Das Anschlusstor’ kon maken. Met nog negen seconden te spelen was er een schot op doel die raar opstuiterde maar Troy Passingham kon de puck vangen voordat een speler van Neuwied er bij kon komen. En er was nog een schot op de paal in de absolute slotseconden van diezelfde Jeff Smith. Neuwied kwam dichtbij maar niet dichtbij genoeg. Na het laatste fluitsignaal was er nog het uitwisselen van adressen om de kerstkaarten te sturen. Het koste alleen Loris Darques de volgende wedstrijd. Hij kreeg een game misconduct door een vals adres op te geven. Het gaat weer een heet avondje worden in Neuwied aanstaande donderdag.

Previous Kings verslaan koploper Canucks, Vegas doet het in overtime
Next Sprong weer scratch, Josh Doan debuteert met twee goals