Kings verslaan koploper Canucks, Vegas doet het in overtime


Foto: Instagram L.A. Kings

Dag 159 in de NHL had maar twee wedstrijden maar die brachten genoeg spanning in de slotfase van het seizoen. Ieder team wil nog de broodnodige punten pakken om de play-offs te behalen. Bij winst was Vancouver het eerste team wat zich officieel geplaatst zou hebben voor de play-offs maar een stug Los Angeles won op bezoek in Vancouver. St. Louis kon de wedstrijd beslissen in overtime met een penalty shot maar dat mislukte waarna ze alsnog verloren.

LEES OOK: Sprong weer scratch, Detroit verliest, franchise record Nashville

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 2-3

De Los Angeles Kings behaalden een belangrijke overwinning tegen de Vancouver Canucks met een score van 3-2 in de Rogers Arena te Vancouver. Anze Kopitar speelde een belangrijke rol met een goal en een assist, terwijl Kevin Fiala en Blake Lizotte de overige twee goals scoorden voor de Kings. Kings goalie Cam Talbot was solide in de goal met 21 reddingen, waarmee de Kings hun vierde opeenvolgende overwinning behaalden. Deze overwinning bracht de Kings binnen één punt van de Edmonton Oilers voor de tweede plek in de Pacific Division, met nog elf wedstrijden te gaan in het seizoen. Maar daarbij moet worden aangetekend dat Edmonton nog twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 1-2 OT

Jonathan Marchessault scoorde 49 seconden in overtime om de Vegas Golden Knights een 2-1 overwinning te bezorgen tegen de St. Louis Blues in het Enterprise Center. Marchessault pikte de puck op achter het net, schaatste onder de linker face-off cirkel door, en versloeg Jordan Binnington voor de game winning goal. De goal van Marchessault kwam na een knappe glove save van Vegas-goalie Logan Thompson op een penaltyshot van Pavel Buchnevich na een overtreding van Noah Hanifin.

Pavel Dorofeyev opende de score voor de Golden Knights in de eerste periode, maar Brandon Saad trok de Blues gelijk in de derde periode. Ondanks de gelijkmaker behaalden de Golden Knights de overwinning, waardoor ze vijf punten op de Blues voor staan voor de tweede wild card in de Western Conference. Terwijl Vegas ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Previous Eredivisie 2023-2024 een seizoen om in te lijsten
Next Liège op matchpoint tegen Neuwied na intense game drie