Sprong weer scratch, Detroit verliest, franchise record Nashville


Foto: Instagram New York Rangers

Dag 157 van de NHL had elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong wederom een healthy scratch was. Nashville met de 1-0 winst op Detroit een franchise record verbeterde naar een point streak van zeventien wedstrijden. En een comeback van vijf unanswered goals door Chicago tegen San Jose.

LEES OOK: Washington pakt belangrijke overwinning in strijd om de wild card

New York Islanders – Winnipeg Jets 6-3

De Islanders toonden hun Patrick Roy-mentaliteit. Meteen terugslaan naar een zure nederlaag (tegen concurrent Detroit). De Jets werden tureluurs gespeeld en murw gebeukt. Cal Clutterbuck (twee goals), Mathew Barzal  en Hudson Fasching (beide een goal en twee assists) leidden Winnipeg naar de slachtbank. Bij een 6-1 stand diep in de tweede periode namen de Islanders wat gas terug. De overwinning kwam echter nooit meer in gevaar.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 3-2

De Bruins dreigen vast te lopen. Ook al staan ze in de top van de competitie, Boston komt maar moeizaam tot winst en verliest steeds makkelijker. Travis Konencky (twee goals) en Tyson Foerster (goal en assist) leverden de doorslaggevende treffers voor Philadelphia. Maar het feit dat Flyers-goalie Samuel Ersson met slechts 18 saves een 0.900% wist te scoren zegt alles over de botte nagels van de Beren. Is Boston al over the Hill voordat de play-offs zijn begonnen?

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – St. Louis Blues 4-5 OT

In een heerlijk fysiek en spannend duel verdween St. Louis als een dief in de nacht met de winst. De overtime-goal van Brandon Saad deed Minnesota-goalie Marc-André Fleury  (22 saves, 0.815%) in woede uitbarsten. Met een harde klap sloeg hij uit frustratie zijn stick stuk op zijn doel. Nadat een ontketende Jordan Kyrou voor de Blues in reguliere speeltijd een hattrick had genoteerd kon St. Louis zich dus in overtime van de wilde dieren ontdoen.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Detroit Red Wings 1-0

Eigenlijk moeten we deze wedstrijd Nashville – Alex Lyon noemen. Met zijn 31 saves (0.969%) hield de Detroit-goalie tot zes minuten voor tijd de Wings in de race voor een puntje. Maar het team van coach en twijfel keizer Derek Lalonde verscheen met gebroken vleugeltjes op het ijs. De SOG-verhouding was 32-22 voor de Predators. Met een 23-4 verhouding in hits wordt wel duidelijk dat Detroit alle hoeken van het ijs kreeg te zien. De tactiek van vanavond was het zo lang mogelijk laten staan van Dylan Larkin, Lucas Raymond en Patrick Kane.

Met elk ongeveer 20 minuten ijstijd voor deze forwards gokte Lalonde dus op één paard. Met gokken win je geen wild card. Washington kan nu makkelijk over de Wings heen met twee wedstrijden minder gespeeld. De Islanders maar ook de New Jersey Devils en de Buffalo Sabres hijgen in de nek van Detroit. Daniel Sprong was weer een healthy scratch ten faveure van een extra center als back-up voor de fragiele Dylan Larkin. Maar die back-up Austin Czarnik kreeg weinig te doen: krap acht minuten ijstijd en nul shots on goal. Goed plan om een veertig punten leverancier (Sprong) te scratchen. Met dat soort beslissingen gaat Lalonde vast de play-offs halen. Woensdag 27 maart is in Washington de clash met de Capitals. Alex “The big O“  Ovechkin is in topvorm…There will be blood on the icefloor.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Ottawa Senators 2-5

Het duivelsgebroed uit New Jersey gelooft er blijkbaar niet meer in. Toch kunnen ze in de verte nog steeds die wild card zien omdat de Red Wings maar blijven verliezen. Als de Devils echter blijven spelen zoals tegen Ottawa, zijn ze kansloos. Senators Mathieu Joseph en Thomas Chabot (beide een goal en een assist) knepen de Devils fijn. No rest for the wicked in New Jersey.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers 6-3

In deze Canadian Clash was de magic van Oilers-captain Connor McDavid (drie assists) absoluut niet toereikend. De Leafs lieten even zien dat het met hun diepte wel snor zit. Bobby McMann (twee goals en een assist) en Pontus Holmberg (twee goals) waren naast usual suspects Auston Matthews en William Nylander (beide een goal en een assist) hofleveranciers van deze oorwassing voor Edmonton. Oilers-goalie Stuart Skinner (0.783%) werd uiteindelijk na vijf tegentreffers van het ijs gehaald. De Leafs deden het daarna rustig aan. De vijf saves van tweede goalie Calvin Pickard waren voor de statistieken.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Florida Panthers 4-3 SO

De twee grootste teams van dit moment stelden niet teleur. In een bloedstollend gevecht pakten de Rangers pas na de shoot-out de twee punten. Wederom was sniper Artemi Panarin (twee goals en de beslissende penalty) the deadliest weapon on the ice voor de Rangers. Teamgenoot Vincent Trocheck (drie assist) was de generalissimo voor New York.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Calgary Flames 4-2

In deze andere battle of Canada werkten de Canucks gestaag verder aan hun topseizoen. Nils Hoglander (twee goals), Elias Petterson en Conor Garland (beide twee assists) blusten de kampvuurtjes uit Calgary met speels gemak.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Tampa Bay Lightning 4-3 OT

Defenseman Vladislav Gavrikov scoorde in een pittige wedstrijd de overtimewinner voor de LA Kings. Hiermee eindigde een reeks van vijf overwinningen voor Tampa. De Bolts hebben de wild card echter nog steeds stevig in handen. Lightning-goalie Andrei Vasilevsky blijft worstelen met zijn vorm: 0.829% deze wedstrijd en 0.899% in dit seizoen.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Chicago Blackhawks 4-5 OT

De bottomdwellers maakten er een heerlijke wedstrijd van. Blackhawk Seth Jones was de ster van de avond door na achttien seconden in overtime zijn tweede treffer te noteren. Zijn teammaat Ryan Donato (goal en twee assists) was de andere uitblinker voor Chicago.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Columbus Blue Jackets 4-2

Aan de hand van de in topvorm verkerende Jack Eichel (twee goals en 500 punten behaald in zijn carrière) stuurden de Knights de blauwbloezen uit Columbus van het kastje naar de muur in Sin City. Columbus rolled the dice but came out empty handed.

Previous Eerste dreun uitgedeeld door Liège aan Neuwied
Next Bikkelend Neuwied verslaat Liège in game twee