Washington pakt belangrijke overwinning in strijd om de wild card


Dag 156 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Sonny Milano zijn eerste NHL-hattrick scoorde en de Caps een goed resultaat haalde in strijd om de wild card in East. Nathan MacKinnon blijft zijn point streaks voortzetten.

LEES OOK: Sprong scratch, Detroit verslaan Islanders, Nashville shutout tegen Florida

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 7-6 SO

In een spannende wedstrijd tussen Washington Capitals en Carolina Hurricanes behaalden de Capitals een spectaculaire 7-6 overwinning na een shootout. Sonny Milano scoorde zijn eerste NHL-hattrick te scoren. Een van zijn goals was een highlight reel met een wippertje over goalie Pyotr Kochetkov heen.


Alexander Ovechkin bleef zijn uitstekende vorm tonen met zijn zesde goal in vier wedstrijden. Dylan Strome leverde drie assists en zorgde voor het winnende doelpunt in de shootout, terwijl de Hurricanes werden geleid door Sebastian Aho, die ook een hattrick scoorde.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 4-2

Dallas Stars boekten een cruciale 4-2 overwinning op Pittsburgh Penguins in het American Airlines Center. Jamie Benn was de beste van de Stars met twee goals binnen een dikke minuut in de tweede periode, waarmee hij Dallas een 2-1 voorsprong gaf en deze uitbreidde naar 3-1. Jason Robertson leverde twee assists en goalie Jake Oettinger had twintig reddingen voor Dallas. Aan de kant van de Penguins zorgden Michael Bunting en Evgeni Malkin voor productie, maar het was niet genoeg om de Stars te stoppen.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Columbus Blue Jackets 6-1

Nathan MacKinnon schitterde voor Colorado Avalanche en leidde hen naar een overtuigende 6-1 overwinning op Columbus Blue Jackets in de Ball Arena. Met een goal en een assist verlengde MacKinnon zijn pointstreak tot zeventien wedstrijden, terwijl hij ook zijn home point streak vanaf start seizoen voortzette tot 33 wedstrijden. Mikko Rantanen droeg ook zijn steentje bij met twee goals en een assist voor de Avalanche. Columbus-goalie Elvis Merzlikins was goed met 45 reddingen, maar kon niet voorkomen dat de Avalanche er ‘gewoon’ zes scoorden.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Seattle Kraken 2-1 OT

Dylan Guenther’s beslissende goal in overtime bezorgde Arizona Coyotes een 2-1 overwinning op Seattle Kraken in deMullett Arena. Logan Cooley’s uitstekende assist stuurde Guenther op een breakaway, wat hij koelbloedig afwerkte met een wrister onder de lat. Clayton Keller trok de stand gelijk op 1-1 met slechts nog een minuut te gaan in de derde periode. Het was Keller’s vierde opeenvolgende wedstrijd met een doelpunt. Doelman Karel Vejmelka maakte 27 reddingen voor de Coyotes, die drie van hun laatste vier wedstrijden hebben gewonnen.

Previous Deggendorf wint game vier van Tilburg
Next Eerste dreun uitgedeeld door Liège aan Neuwied