Eerste dreun uitgedeeld door Liège aan Neuwied


Foto: Cor Machielsen Face-Off

De eerste wedstrijd in de finale van de BeNe League in een uitverkocht Mediacite met 1500 toeschouwers werd een prooi voor Liège dat Neuwied aan de kant zette met 8-1.

LEES OOK: shootouts zorgen voor de BeNe League finale Liège – Neuwied

Liège Bulldogs – EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied 8-1 (stand 1-0 Liège)

Al snel in de wedstrijd was er een too many men penalty voor Liège, maar de penalty kill deed zijn werk voortreffelijk want het leverde geen enkel schot op doel op van de Beren. Het duurde even voordat de aanvalsdrift tot bloei kwam van Liège maar in de achtste minuut was de 1-0 daar door Bryan Kolodziejczyk. Hij kon zijn eigen rebound binnen schieten. Een mooie dwars door het midden aanval via Jeff Smith met een deke, verscheen hij alleen voor Bulldogs goalie Troy Passingham. Maar die was nog niet te passeren. Een breakaway tussen Bryan Henry die de assist gaf op Olaf-Jan Schoningh betekende de 2-0. De schoten verhouding in de eerste periode was 10-om-7 in het voordeel van de Walen.

In de tweede periode nam Neuwied de overhand, maar het lukte de Duitsers maar niet om Troy Passingham te passeren. Dat deed Liège wel. Die wisten vier keer te scoren op zeven schoten. Over effectiviteit gesproken. Maar dan moet gezegd worden van die vier goals kreeg men er bij twee de hulp van Neuwied. De 3-0 was de verdienste van Bryan Henry die achter de goal langs ging van Neuwied goalie Jan Guryca en Henry wist alsnog de de puck voor het doel te krijgen en Schoningh kon zijn tweede goal van de avond maken van heel dichtbij. Vlak erna viel ook de 4-0. Die kwam op naam van Bryan Kolodziejczyk al had hij daar de hulp van nodig van Neuwied verdediger Kirill Klujev die de puck wilde wegschieten maar hem zo verkeerd raakte dat de puck in zijn eigen goal vloog.

tekst gaat verder onder de foto

Bryan Kolodziejczyk
#77 Bryan Kolodziejczyk Foto: Didier Gavage

de goals vielen als rijpe appelen

In minuut 37 was het op de powerplay een hard schot van Bryan Kolodziejczyk wat via de borst van Neuwied goalie Jan Guryca een rebound opleverde. Hugo Reinhardt was er als de kippen bij om de rebound binnen te schuiven. En toen was het nog niet gedaan. Want een van de betere spelers vanavond van Liège Mikhail Shabanov scoorde de 6-0 in de slotminuut van de tweede periode. Coach Ulrich Egen van de Bulldogs zei na afloop ook. “Dankzij Troy Passingham konden de Beren uit Neuwied niet scoren want ze waren echt wel beter in die tweede periode.” En dat bleek ook uit de schoten verhouding 7-om-12 in het voordeel van Neuwied. Maar als je niet scoort kun je sowieso niet winnen.

De derde periode had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Al werd er nog twee keer gescoord door Liège en de eretreffer  voor Neuwied. Eerst maakte Bryan Kolodziejczyk zijn hattrick compleet door een schot van Michael Distate van richting te veranderen vlak voor goalie Tjaard Jansen die in de derde periode op het ijs was gekomen voor Jan Guryca. Vier minuten voor tijd wist Jeff Smith dan toch te scoren. Maar zoals Troy Passingham na afloop ook zei. “Een shutout is leuk, maar in een finale draait het om overwinningen en die hebben we behaald.” Het laatste woord was voor de aanvoerder van de Bulldogs Jordan Paulus. Hij bracht de eindstand van 8-1 op het scorebord met een powerplay goal.

Interviews

 

Previous Washington pakt belangrijke overwinning in strijd om de wild card
Next Sprong weer scratch, Detroit verliest, franchise record Nashville