shootouts zorgen voor de BeNe League finale Liège – Neuwied


Dinsdag 19 maart wedstrijd drie voor Den Haag en Neuwied en wedstrijd twee en drie voor Liège en Diez. Den Haag verloor na shootouts van Neuwied en Liège won game twee van Diez met 5-0 en game drie werd shootouts waarbij Liège de gelukkige winnaar werd want shootouts is altijd een loterij.

LEES OOK: Spectaculaire comeback Den Haag tegen Neuwied, Diez verslaat Liège met shootouts 

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied 4-5 SO (Neuwied wint de series)

De derde wedstrijd in de Uithof was haast een kopie van wedstrijd twee in Neuwied alleen met een ander resultaat. Een snelle 3-0 voorsprong daarna een comeback en met shootouts winnen. De 1-0 van Tobie Collard werd mooi opgebouwd door Kyle Brothers en Joy Turpijn achter de goal. Nog geen dikke minuut later lag ook de 2-0 al achter Neuwied goalie Jan Guryca. Een mooie crosspass van Bjorn Willemse betekende voor Raymond van der Schuit dat hij alleen maar het blad tegen de puck aan hoefde te zetten zodat Guryca voor de tweede keer verslagen werd. In de twaalfde minuut was het Chad Niddery die een schot?/assist? van Jordy van Oorschot zo van richting veranderde dat Gyruca voor de derde keer gepasseerd werd. De korte hoek lag wel erg ver open. Tijd voor coach Alexej Sulak om een time-out aan te vragen. De eerste periode was HIJS dubbel zo gevaarlijk met de schotenverhouding van 12-om-6.

In de tweede periode lukte het Thorben Beeg om ook Neuwied op de scoresheet te zetten. Een Haagse aanval werd geblocked en leverde een twee op een op voor de Duitsers. Beeg scoorde de 3-1. Pas drie minuten voor tijd leverde Neuwied een prestatie van jewelste.

doldwaze minuut

Binnen een tijdsbestek van 54 seconden wist met drie keer te scoren. Op de powerplay was het weer een tic-tac-toe goal van het bekende trio Juuso Rajala, Janeck Sperling en aan het eind staat dan Jeff Smith. 27 seconden later was er de gelijkmaker van Tobias Etzel. Jelle Kronenburg kon net niet een crosspass onderscheppen en Etzel verscheen alleen voor Brett Magnus en met een backhand forehand move liet hij Magnus kansloos voor de gelijkmaker. Wederom 27 seconden later werd een assist van Brett Magee dicht bij Magnus van richting veranderd door Maximilian Wasser waardoor de Haagse goalie kansloos was. Met nog tweeëneenhalve minuut te gaan tijd voor coach Marco Kronenburg om een time-out te nemen. Dat pakte goed uit want Joey Oosterveld schoot vanuit de face-off cirkel de puck op het doel en die viel keihard binnen. Neuwied was de betere in de derde periode met 10-om-vier schoten op doel. Na de 4-4 werd het overtime waar Den Haag vier kansen had om de winst te pakken maar Jan Guryca hield zijn doel schoon. Brett Magnus hoefde maar een keer met zijn handschoen te zwaaien.

Penaltyshots oftewel de loterij van het ijshockey. Bartek Bison 1-0, Juuso Rajala 1-1, Raymond van der Schuit 2-1, Thorben Beeg 2-2, Ritchie van Hulten 2-2, Dennis Schlicht 2-2, Jelle Kronenburg 2-2, Jeff Smith 2-3, Kyle Brothers 3-3, Xaver Hochstrasser 3-4. Voor Den Haag zit de BeNe League erop. De bekerwinnaar is uitgeschakeld door Neuwied.

tekst gaat verder onder de foto

Die Bären wonnen de shootouts Foto: Website Die Bären Neuwied

Liège Bulldogs – EG Diez-Limburg 5-0 en 1-0 SO (Liège wint de series)

Belangrijkste mededeling de Zamboni deed het weer. De tweede wedstrijd tussen Liège en Diez werd een makkelijke 5-0 overwinning voor de Walen. Een heuse hattrick voor Mikhail Shabanov. De Rus scoorde goal een, vier en vijf. De andere twee goals kwamen op naam van Yves de Smet en Bryan Henry. Wedstrijd drie werd een heuse thriller. Twintig minuten leverde geen goals op. Beide goalies hielden hun netten droog ook in overtime. Troy Passingham voor de Bulldogs en Markus Ekholm Rosen voor de Rockets. Zodat net als de eerste wedstrijd het duel werd beslist met shootouts.

Alexander Seifert 0-1, Michael Distate 0-1, Marcel Kurth 0-1, Yoren de Smet 1-1, Hugo Turcotte 1-1, Bryan Kolodzieczyk 1-1, Jason Lavallee 1-1, Hugo Reinhardt 1-1, Niko Lehtonen 1-1, Mikhail Shabanov 1-1, Hugo Reinhardt 2-1, David Lademann 2-1.

#13 Hugo Reinhardt de man van de game winning penalty

 

Previous Tilburg trekt game drie over de streep en staat op matchpoint.
Next Sprong wint met Detroit in overtime van Columbus