Spectaculaire comeback Den Haag tegen Neuwied, Diez verslaat Liège met shootouts


Diez viert feest Foto: Manuel Enderich

Twee wedstrijden, twee halve finales, voor Neuwied en Den Haag wedstrijd twee, en voor Diez en Liège wedstrijd een na het debacle met de twee Zamboni’s. Beide wedstrijden werden beslist door shootouts. Diez versloeg Liège en Den Haag had een spectaculaire comeback. Dinsdag in de Uithof game drie voor HIJS en Neuwied, en in Liège game twee en drie tegen Diez.

LEES OOK: Niet een kapotte Zamboni maar twee levert afgelasting op

EG Diez Limburg – Liège Bulldogs 4-3 SO (stand in de series 1-0 Diez)

Na vier minuten kon Liège al juichen. Een aanval over links door Yoren de Smet eindigde tussen de benen van Diez goalie Markus Ekholm Rosen. De Smet stifte de puck over de uitgestoken stick aan de boarding en kon er op snelheid vandoor. Dat was ook de tussenstand na de eerste periode. In de tweede speelminuut van de tweede periode kreeg Paul Jan Koenig een straf voor charging en op de powerplay sloeg Hugo Reinhardt toe. Wederom een mooie individuele actie, de verdediger die hem had moeten blocken viel en Reinhardt kon vanuit het midden keihard uithalen. Niko Lehtonen kon de aansluitingstreffer maken na 28 minuten in de wedstrijd. Hij kwam vrij voor Troy Passingham en wist in de verre hoek te scoren.

Maar ook de tweede powerplay voor de Belgen werd succesvol afgerond. Mikhail Shabanov kon vanaf de rand face-off cirkel de verre hoek uitzoeken met een hard en laag schot. In de derde periode trok binnen drie speelminuten de stand gelijk. Niko Lehtonen scoorde zijn tweede goal nadat Hugo Turcotte tussen twee verdedigers aan de boarding alsnog de assist kon geven. En David Lademann deed het op de powerplay. Een schot vanaf de blauwe lijn door Mike Kristic kon Lademann op de rebound binnen tikken. Aangezien er ook in overtime de niet werd gescoord ondanks een powerplay voor Diez werd het dus beslissen via shootouts. Nico Lehtonen scoorde de tweede voor de Duitsers en Olaf-Jan Schoningh mistte de tweede voor de Walen en daarmee was het al klaar.
samenvatting

EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied – UltimAir HIJS Hokij Den Haag  4-5 SO (Stand in de series 1-1)

De eerste beste straf voor Den Haag werd afgestraft door Neuwied. Met een heuse tic-tac-toe powerplay goal. Weer de eerste lijn van Neuwied sloeg toe. Juuso Rajala secondary assist, Janeck Sperling assist en Jeff Smith naast de goal stond vogelvrij. Smith kon de puck aannemen en binneschuiven. Een dikke minuut later was het al 2-0. Foutief uitverdedigen door een Haagse speler achter het doel leverde de puck in aan Janeck Sperling. Die liet het buitenkansje niet lopen en gaf een assist op Torben Beeg die de goal in de goal frommelde. Maar het werd nog erger voor de Hagenaars. Een tripping penalty voor Chad Niddery leverde de tweede powerplay voor Neuwied op en net zoals bij de eerste powerplay wist Neuwied ook deze situatie met een man meer te benutten. Maximilian Wasser gaf het laatste tikje na een rebound op een schot van Juuso Rajala.

In de tweede periode deed Den Haag wat Neuwied ook deed. Namelijk op de eerste beste powerplay scoren. En ook die goal kan zomaar naar het Louvre. Tic-tac-toe tussen Bartek Bison, Jurryt Smid en met een echte one timer vanuit de face-off cirkel was het Joey Oosterveld die de puck snoeihard achter de Bären goalie Jan Guryca schoot. Halverwege de wedstrijd was het Jurryt Smid die met een lucky bounce de puck weer in bezit kreeg en vanuit het midden scoorde hij ‘Das Anschlusstor’. Maar een uitverkocht Neuwied stadion kon drie minuten later het dak eraf blazen. Jeff Smith kon doorstomen op het doel na een crosspass van Juuso Rajala. Maar ook bij Neuwied maakt men verdedigingsfouten. Dennis Schlicht vergiste zich in Chad Niddery die een een twee aanging met Raymond van der Schuit en daarna met een one timer Den Haag weer op een goal verschil bracht.

Spannende derde periode

Het duurde lang voordat Den Haag de comeback compleet maakte. Twee minuten voor tijd was het een fout van Neuwied wat puckbezit voor Den Haag opleverde. Bjorn Willemse kon opstomen en wist Joy Turpijn te vinden die met een lichaamsschijnbeweging Beren goalie Jan Guryca het nakijken gaf. Tijdens de overtime hielden beide goalies hun netten droog. Maar in de shootouts was Den Haag goalie Brett Magnus de beste.

Den Haag Goalie Brett Magnus #33
#33 Brett Magnus Foto: Robert Bos
Previous Amsterdam kampioen eredivisie na winst in Nijmegen
Next Sprong verliest met Detroit van Pittsburgh, Rangers nu koploper met Florida