Sprong verliest met Detroit van Pittsburgh, Rangers nu koploper met Florida


Penguins verslaan Red Wings Foto: Instagram Pittsburgh Penguins

Dag 151 van de NHL had zeven wedstrijden op St. Patricks Day waarbij Daniel Sprong na zijn goal op zaterdag op zondag weer verloor met de Red Wings. Sidney Crosby evenaarde een record van Wayne Gretzky en de Rangers en de Panthers zijn de koplopers met een winstpercetagen van 0.691.

LEES OOK: Sprong scoort, Detroit wint, Oilers -Avalanche laten hoogstaand hockey zien

New York Rangers – New York Islanders 5-2

New York Rangers versloegen New York Islanders met 5-2 in Madison Square Garden, waarbij Jonny Brodzinski’s doelpunt in de tweede periode cruciaal was. Dit betekende de vijfde overwinning in zes wedstrijden voor de Rangers. Mika Zibanejad, Will Cuylle, Kaapo Kakko en Alexis Lafrenière scoorden ook, terwijl doelman Igor Shesterkin 25 reddingen maakte. Bo Horvat scoorde tweemaal voor de Islanders, maar hun verdediging kon de Rangers niet stoppen.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – New Jersey Devils 3-1

Jack Eichel scoorde de game winning goal in de derde periode voor Vegas Golden Knights in een 3-1 overwinning tegen de New Jersey Devils in het T-Mobile Arena. Noah Hanifin had twee assists en Logan Thompson maakte twintig reddingen voor Vegas, dat drie van de vier wedstrijden heeft gewonnen. Nico Hischier scoorde, en Jake Allen maakte 34 reddingen voor New Jersey, dat vier van de laatste vijf heeft verloren.

tekst gaat verder onder de video

Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets 1-6

Tyler Toffoli scoorde twee doelpunten en gaf een assist voor de Winnipeg Jets, die vier keer scoorden in de tweede periode van een 6-1 overwinning tegen de Columbus Blue Jackets in het Nationwide Arena. Toffoli heeft nu vijf punten (vier doelpunten, één assist) in vier wedstrijden sinds zijn trade van New Jersey Devils op 8 maart. Nikolaj Ehlers droeg bij met een goal en een assist, terwijl Sean Monahan twee assists had voor de Jets, die drie van hun laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. Doelman Connor Hellebuyck maakte dertig reddingen voor Winnipeg. Brendan Gaunce scoorde het enige doelpunt voor de Blue Jackets, met goalie Elvis Merzlikins die 21 reddingen maakte.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 5-2

Chicago Blackhawks kwamen sterk terug in de derde periode met drie snelle doelpunten binnen anderhalve minuut om San Jose Sharks met 5-2 te verslaan in het United Center. Connor Bedard en Philipp Kurashev droegen beiden bij met een goal en een assist voor de Blackhawks, die nu drie van hun laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. Petr Mrazek maakte 25 reddingen voor Chicago. Voor de Sharks scoorden Ryan Carpenter en Klim Kostin, maar het was niet genoeg om de overwinning te behalen. Doelman Devin Cooley maakte zijn NHL-debuut en had 26 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 2-7

Carolina Hurricanes behaalde een overtuigende 7-2 overwinning op de Ottawa Senators in het Canadian Tire Centre. Jake Guentzel, pas door een trade een Hurricane, scoorde zijn eerste goal voor het team en had ook een assist. Ook Evgeny Kuznetsov, een andere recente trade van Washington, droeg bij met een goal en een assist. Dmitry Orlov was de ster van de wedstrijd met twee goals en twee assists. De Hurricanes speelden een sterke derde periode, waarin ze uitliepen op de Senators. De overwinning betekende de zesde overwinning in de laatste zeven wedstrijden voor de Hurricanes.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 3-6

Pittsburgh Penguins behaalden een 6-3 overwinning op Detroit Red Wings, geleid door een goal en een assist van Sidney Crosby. Ook Reilly Smith, Valtteri Puustinen en Lars Eller hadden elk een goal en een assist. De Penguins, die twee van hun laatste drie wedstrijden hebben gewonnen, speelden een sterke eerste periode en schoten Detroit met 15-4 voorbij. Ondanks een late opleving van de Red Wings in de derde periode, slaagden de Penguins erin om de voorsprong te behouden. De overwinning bracht Sidney Crosby op gelijke hoogte met Wayne Gretzky voor de zevende plaats op de lijst van meeste doelpunten door een speler voor één franchise. Inmiddels hebben de Red Wings dus acht van hun laatste tien wedstrijden hebben verloren. Daniel Sprong had tien minuten ijstijd in twaalf shifts en hij kwam tot nul schoten op doel.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 4-2

St. Louis Blues behaalden een 4-2 overwinning op Anaheim Ducks, waarbij ze drie powerplay-doelpunten scoorden in de derde periode om hun winstreeks uit te breiden tot vier wedstrijden. Robert Thomas had twee powerplay-goals, terwijl Jake Neighbours en Kevin Hayes ook scoorden voor de Blues. Pavel Buchnevich had drie assists en Joel Hofer maakte 26 reddingen. Met de nederlaag werd Anaheim uitgesloten van deelname aan de Stanley Cup Playoffs. Ondanks twee doelpunten van Troy Terry slaagden de Ducks er niet in om de Blues te verslaan.

Previous Spectaculaire comeback Den Haag tegen Neuwied, Diez verslaat Liège met shootouts
Next Washington na winst op Calgary op een wild card plek