Washington na winst op Calgary op een wild card plek


Ovi scoort goal 20 van het seizoen Foto Instagram Washington Capitals

Dag 152 van de NHL had twee wedstrijden waarbij Alexander Ovechkin zich schaart bij twee iconen.

de wild card race gaat bloedspannend worden vooral in East.

LEES OOK: Sprong verliest met Detroit van Pittsburgh, Rangers nu koploper met Florida

Calgary Flames – Washington Capitals 2-5

Washington Capitals behaalde een overtuigende 5-2 overwinning op Calgary Flames. In een boeiende wedstrijd in het Scotiabank Saddledome. De ster van de avond was Alexander Ovechkin, die twee keer het net vond, waaronder zijn twintigste goal van het seizoen. Hiermee voegde Ovechkin zich bij een select gezelschap van NHL-iconen die minstens twintig goals hebben gescoord in negentien verschillende seizoenen. Met deze overwinning hebben de Capitals hun positie in de Eastern Conference verstevigd en zijn ze nu in het bezit van de tweede wild card voor de Stanley Cup Playoffs. Naast Ovechkin waren ook Dylan Strome, Tom Wilson en Hendrix Lapierre trefzeker voor de Caps.

MacKenzie Weegar en Kevin Rooney wisten beide het net te vinden voor de Flames, maar het mocht niet baten. De overwinning van de Capitals markeert een keerpunt voor het team, dat sinds begin januari geen playoff-plek meer had weten te bemachtigen. Ovechkin probeert nog steeds het record van Wayne Gretzky voor meeste goals in de geschiedenis van de NHL te verbreken.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Buffalo Sabres 2-6

Buffalo Sabres domineerde Seattle Kraken met een overtuigende 6-2 overwinning in de Climate Pledge Arena. Jeff Skinner scoorde een hattrick, waarmee hij zijn totaal op zeven NHL hattricks bracht, voor het eerst sinds hij vier doelpunten scoorde tegen Montreal Canadiens op 13 februari 2022. De Sabres met naast de hattrick van Skinner goals van Tage Thompson, Alex Tuch en Zemgus Girgensons, die elk een goalen een assist hadden. Ukko-Pekka Luukkonen speelde een prima wedstrijd met 32 reddingen.

De Kraken konden geen antwoord vinden op het aanvalsgeweld van de Sabres en leden hun vijfde opeenvolgende nederlaag. Hoewel Jordan Eberle en Matty Beniers scoorden voor Seattle, was het niet genoeg om de overmacht van Buffalo te stoppen. Goalies Joey Daccord en Philipp Grubauer kregen beide drie goals tegen.

Previous Sprong verliest met Detroit van Pittsburgh, Rangers nu koploper met Florida
Next Tilburg trekt game drie over de streep en staat op matchpoint.