Tilburg trekt game drie over de streep en staat op matchpoint.


Foto: Romy Mullens

Dinsdagavond 19 maart game drie in de kwartfinale van de Oberliga play-offs tussen Tilburg en Deggendorf. Gaat het 3-0 worden of toch 2-1 in de series? Het werd 3-2 voor de Trappers.Dus matchpoint voor vrijdag als ze op bezoek gaan in Deggendorf. Na 25 jaar linesmen te zijn geweest was dit ook het afscheidsduel van Joep Leermakers.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Romy Mullens

LEES OOK: Tilburg wint in Deggendorf en pakt 2-0 voorsprong in kwartfinale

Tilburg Trappers – Deggendorfer SC 3-2 (stand in de series 3-0 TIL)

Net als in de vorige wedstrijden kwam Tilburg al snel op voorsprong. Binnen vier minuten kon Mikko Virtanen de tweede rebound binnen tikken bij de paal terwijl goalie Timo Pielmeier op de grond lag na de eerste redding. Vlak na de 1-0 ging D’Artagnan Joly op avontuur. Tussen twee Deggendorf verdedigers deed hij een toe drag maar het schot werd gestopt door Pielmeier. Tilburg was heer en meester in de eerste periode maar van de twintig schoten viel alleen die van Virtanen binnen. De rest pakte goalie Pielmeier.

De tweede periode was wat onrustiger vanwege de vele straffen voor beide teams. Het begon na drie minuten met een game misconduct voor een check to the head voor Deggendorf speler Alex Grossrubatscher. Maar ook Tilburg pakte toen een straf. Jonne de Bonth ging verhaal halen en kon ook gaan zitten. Maar ook de drie minuten powerplay daarna voor Tilburg viel in het water omdat ook nog eens Diego Hofland de ‘Sin Bin’ in mocht. Maar aan het eind van de tweede periode was daar twee keer Giovanni Vogelaar met zijn specialiteit. De harde uithaal vanaf de blauwe lijn. De eerste was schuin voor de goal. En de tweede dwars door het midden. Vooral de tweede goal van Vogelaar kan Pielmeier alleen maar gehoord hebben. Dat was een kanonskogel.

tekst gaat verder onder de foto

#5 Giovanni Vogelaar scoort de 2-0 Foto: Romy Mullens

Maar meteen in de eerste minuut van de derde periode was er een zondagsschot van Deggendorf wat van richting werd veranderd door Tomas Gulda dus was Cedric Andree kansloos. Deggendorf begon kansen te krijgen en kreeg zelfs twee keer powerplay vlak achter elkaar maar de lat en Cedric Andree stonden een aansluitingstreffer in de weg. D’Artagnan Joly kon de wedstrijd beslissen met een penalty shot maar hij miste die mogelijkheid. Dan met nog drieënhalve minuut te spelen weer een powerplay voor Deggendorf. Die werd met nog anderhalve minuut op de klok en met 6-op-4 te spelen benut door Thomas Greilinger. Het publiek 2300 man sterk op Stappegoor ging achter de Trappers staan. Maar in de dying seconds waren het Alexei Loginov en goalie Cedric Andree die Deggendorf van overtime af hielden. 3-0 in de series voor Tilburg. Zes play-off wedstrijden gespeeld en nul verloren. Vrijdag game vier in Bayern.

samenvatting en persconferentie

Previous Washington na winst op Calgary op een wild card plek
Next shootouts zorgen voor de BeNe League finale Liège - Neuwied