Tilburg wint in Deggendorf en pakt 2-0 voorsprong in kwartfinale


foto: Martin Waldherr

Wedstrijd twee kwartfinale Oberliga tussen Deggendorf en Tilburg. Tilburg won wedstrijd een in overtime. Nu was het na zestig minuten klaar. De Trappers speelde een dominante wedstrijd en gaan met plezier 760 km in de bus terug richting Stappegoor.

LEES OOK: Tilburg slecht Deggendorf muur goalie Pielmeier in overtime

Deggendorfer SC – Tilburg Trappers 1-4 (stand in de series 2-0 TIL)

Tilburg Trappers staat met 2-0 voor in de kwartfinale series tegen Deggendorfer SC. Voor 2336 toeschouwers in het fort aan de Trat verloor het team van coach Jiri Ehrenberger met 1-4 van de Trappers uit de Oberliga Nord. Vanaf de eerste minuut ontwikkelde zich opnieuw een razend spannende wedstrijd, waarin beide teams een hoog tempo aanhielden. Zoals Tilburg ook in de eerste play-off serie tegen Bad Tolz startte. Hoe langer de eerste periode duurde, hoe meer druk Tilburg kon uitoefenen. Maar de verdediging van DSC weerstond de aanvallen van Tilburg, waardoor de eerste pauze werd ingegaan met een 0-0 stand.

In de tweede periode namen de Trappers het momentum uit de eerste twintig minuten mee en kwamen ze in minuut 27 op voorsprong. Al had Tilburg daar wel de hulp van nodig bij een Deggendorf verdediger die de puck verspeelde aan Max Hermens waarna de voorzet van Hermens nog beroerd werd door Kaid Oliver en Branden Gracel maakte er 0-1 van. Uit het niets werd het 1-1 door Antonin Dusek ongehinderd uit kon halen door het midden en met een laag schot goalie Cedric Andree verraste. Plotseling kreeg Deggendorf de overhand, maar slaagde er niet in om nog een goal te maken. Deggendorf speler Tomas Pielmeier maakte een domme overtreding en dat foutje werd duur betaald. Wederom Branden Gracel kon met een man meer op het ijs toeslaan voor de Trappers. Na veertig minuten stond er 1-2 op het scorebord.

derde periode werd goed uitgespeeld

In de laatste periode probeerden Deggendorf alles om dichterbij te komen, maar slaagden er niet in om succes te behalen tegen het dominante spel van Tilburg. Want na vijf minuten in de derde periode was het Max Hermens die de score op 1-3 bracht. Een puck stuiterde terug vanaf de boarding en Branden Gracel was er als eerste bij en met een harde strakke pass in de breedte op Max Hermens. Die hoefde met zijn blad maar de puck aan te raken voor de 3-1. Het werd nog even spannend toen Giovanni Vogelaar twee keer twee minuten straf kreeg. Maar de penalty kill en goalie Andree deden het prima. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Diego Hofland de empty netter vanaf de middenlijn en bezegelde daarmee de overwinning voor Tilburg. Trappers coach Doug Mason was supertrots op zijn team vooral om de bereidheid om voor elke puck te gaan. Dinsdag 19 maart game drie op Stappegoor.

samenvatting en verslag

Previous Sprong scoort, Detroit wint, Oilers -Avalanche laten hoogstaand hockey zien
Next Amsterdam kampioen eredivisie na winst in Nijmegen