Tilburg slecht Deggendorf muur goalie Pielmeier in overtime


Foto: Arie Leeuwesteijn

Wedstrijd een in de kwartfinale tussen Tilburg Trappers en Deggendorfer SC was en wervelende partij. Play-offs zoals play-offs bedoeld is. Uiteindelijk weet Tilburg het in overtime te doen na 77 minuten versloegen zij Deggendorf.

LEES OOK: Tilburg sweept Bad Tolz en staat in de kwartfinale play-offs

Tilburg Trappers – Deggendorfer SC 5-4 OT (stand in de series 1-0 TIL)

Zoals ook in de series tegen Bad Tolz starte Tilburg vanaf de eerste puck drop furies. Dat resulteerde al na vier minuten in de eerste goal voor de Brabanders. Een schot van Branden Gracel smoorde in de doelmond waarna Kaid Oliver de puck binnen wist te schuiven. Een actie vanaf het eigen verdedigingsvak door Marco Bassler eindigde precies in de winkelhaak achter Tilburg goalie Cedric Andree. Het schot van Bassler werd gescreend door Max Hermens waardoor Andree te laat was met ingrijpen. Tilburg kreeg nog twee keer powerplay maar de penalty kill en goalie Timo Pielmeier van Deggendorf bleken een te grote sta in de weg.

Een 3-op-2 uitbraak na 25 minuten voor Deggendorf eindigde wederom in de winkelhaak. Marcel Pfander vond vanaf de linker face-off cirkel het gaatje. Maar het Tilburgse publiek hoefde niet lang te treuren. Vijf minuten later was daar Delany Hessels die  op doel schoot en op de rebound was het Jonne de Bonth met de 2-2. Een minuut later kreeg Alexei Loginov de eerste straf voor Tilburg en DSC wist die kans met een man meer meteen te benutten. Vanaf de blauwe lijn was het Marcel Pfander met zijn tweede goal van de avond.

Tilburg begon de derde periode op een powerplay en meteen vanaf puck drop zette Max Hermens druk op goalie Pielmeier en die schoot de puck tegen Hermens aan en dat betekende de 3-3.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Max Hermens was ook betrokken bij de 4-3. Hij gaf een breedte pass op D’Artagnan Joly die met een one timer de Trappers op voorsprong schoot. Maar een foutje van Jonne de Bonth bezorgde hem een gebroken stick die hij tegen de paal kapot sloeg, en het bezorgde Deggendorf ook de 4-4 door Curtis Leinweber. Maar Jonne de Bonth hoefde niet te treuren want na zeventien minuten in overtime sloeg Kilian van Gorp toe met een mooie goal ‘where mama hides the cookies’. De assist kwam van Kaid Oliver die een vier punten avond had met een goal en drie assists.

samenvatting en persceonferentie

Previous Duivels tegen Tijgers wie velt wie en gaat kampioen worden?
Next Comeback Den Haag eindigt op zijn Duits tegen Neuwied