Comeback Den Haag eindigt op zijn Duits tegen Neuwied


De sta in de weg van Den Haag Jan Guryca Foto: Robert Bos

Game een in de halve finale play-offs BeNe League tussen Den Haag en Neuwied leverde een overwinning op voor de Duitsers die op zijn Duits, drie seconden voor tijd, met een counter de overwinning grepen.

LEES OOK: Diez, Liège en Neuwied gaan door naar de halve finales

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied 2-3 (stand in de series 0-1 Neuwied)

Den Haag ging meteen vanaf het begin op de aanval. Maar stuitte op de ouwe rot in de Duitse goal Jan Gyruca. Den Haag was qua schoten zoveel beter dan Neuwied. 38-om-16 maar je moet wel scoren wil je de wedstrijd kunnen winnen. Na acht minuten eindigde een 3-op-2 voor Neuwied in de goal van Den Haag. Een schot van Torben Beeg werd gestopt door HIJS goalie Brett Magnus, maar achter de goal kon Jurryt Smid de stuiterende puck niet wegwerken waarna Janeck Sperling de assist kon geven op dezelfde Beeg die met zijn tweede schot nu wel Magnus kon passeren.

De tweede periode hetzelfde verhaal. Een aanvallend Den Haag en een counterend Neuwied. Den Haag liep zich weer stuk op goalie Gyruca. Na veertig minuten was nog alles mogelijk. Met nog een dikke tien minuten te gaan werd er wederom gescoord door de Beren uit Neuwied. Een schot van Maximilian Wasser werd eerst nog gestopt door Brett Magnus. Maar de aanval liep door. De befaamde eerste lijn van Neuwied wist het goed uit te spelen. Jeff Smith op Brett Magee en Magee met een schot op doel wat Juuso Rajala vlak voor de neus van Brett Magnus van richting veranderde.

Maar HIJS gaf de moed niet op. Er ging nog een tandje bij. Nog acht minuten te spelen. Mooie actie van Joy Turpijn achter het Duitse doel met een assist op de instormende Donovan de Zwart voor ‘Das Anschlusstor’. Twee minuten later ontplofte de Uithof als Joey Oosterveld de meer dan verdiende 2-2 maakte. Maar in de slotseconden gaat het mis. Den Haag speelt de puck diep om overtime te pakken, maar de puck rolt goed door langs de boarding waarna Jeff Smith langs Joy Turpijn flitst, krijgt de puck op een een twee met Juuso Rajala en geeft dan een breedte pass op Maximilian Wasser die met een one timer HIJS goalie Brett Magnus kansloos laat.

tekst gaat verder onder de foto

Neuwied viert de overwinning Foto: Robert Bos

Na afloop in de coulissen bij HIJS bleef er een item overeind. ‘Wij gaan knallen in Neuwied zondag’.

interviews met Donovan de Zwart de manker van de 1-2 en de sta in de weg van HIJS Hokij Neuwied goalie Jan Guryca.

 

 

 

Previous Tilburg slecht Deggendorf muur goalie Pielmeier in overtime
Next Cam Talbot L.A. en Laurent Brossoitt Jets pakken shutout