Diez, Liège en Neuwied gaan door naar de halve finales


Op dinsdag 12 maart werden er in de BeNe League play-offs drie wedstrijden game drie gespeeld die ‘Do or Die’ zouden opleveren. Neuwied schoot uit de startblokken met drie powerplay goals goals binnen elf minuten. Herentals kwam dichtbij maar kwam er niet meer overheen. Neuwied tegen Geleen was een gelijkopgaande strijd die werd beslist in overtime in het Duits voordeel en Liège had het minder lastig tegen Heerenveen dan in game een en won met 6-3 van landskampioen Heerenveen.

LEES OOK: Den Haag naar halve finale, andere kwartfinales op herhaling

EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied – Heylen Vastgoed HYC 4-2

De eerste beste powerplay van Neuwied leverde meteen een goal op. Met het nodige kunst en vliegwerk kon Brett Magee een puck controleren voor de blauwe lijn zodat de aanval door kon lopen. Maximilian Wasser gaf voor vanaf rechts en Jeff Smith was er als de kippen bij om de 1-0 van dichtbij binnen te schieten. Tweede powerplay na een tripping penalty voor Mitch Morgan zorgde ook voor de 2-0. Maksim Anton kon vanaf links een assist geven op Xaver Hochstrasser die met een one timer de 2-0 binnen schoot. Twee straffen kort achter elkaar voor HYC leverde een 5-op-3 op.

U voelt hem al aankomen. Jeff Smith zei dank u wel en scoorde de 3-0. Het was zijn tweede goal van de avond. Maar Herentals rechte de rug en een mooie actie achter de goal langs op snelheid van Mitch Morgan gaf Alexander Vasilyev de kans om de 3-1 te maken. Neuwied was het er niet mee eens want de puck zou in de goal zijn geschopt maar hij werd toch goedgekeurd. Tussen de 3-1 en 3-2 zaten vier penalty’s voor de Beren maar pas bij de vierde penalty kon Herentals scoren aangezien Neuwied goalie Jan Guryca vele kansen om zeep hielp voor HYC. Vasilyev zocht rustig het midden op vanaf links en gaf de puck aan Emiel Goris die verwoestend uithaalde met een one timer en zo ‘Das Anschlustor’ maakte in het IceHouse Neuwied. In de derde periode werd een tripping penalty voor Kacper Raciborski Herentals te veel. Met de vierde powerplaygoal besliste Juuso Rajala het duel. Herentals probeerde de puck uit de zone te spelen maar Rajala ving de puck legde hem voor de stick en scoorde de 4-2.

tekst gaat verder onder de foto

#8 Juuso Rajala Foto: Website Neuwied Baeren

EG Diez-Limburg – Snackpoint Eaters Limburg 3-2 OT

Deze wedstrijd was echt een gelijkopgaande strijd waarbij beide goalies indruk maakte. Voor Diez Markus Ekholm Rosen en voor Geleen was het Deniz Mollen die in de goal stond. Terwijl Geleen zich opmaakte voor de powerplay na een straf voor Dominik Gutjahr die een tripping penlty toegewezen kreeg. Werd een shorthanded goal voor Diez. Met nog 35 seconden met een man meer voor de Eaters scoorde Hugo Turcotte via de binnenkant paal na een pass van Jason Lavallee die samen met Turcotte de uitbraak verzorgde. Halverwege de wedstrijd was het Lars van Sloun die de stand gelijk trok. Op de powerplay na een tripping penalty voor Nils Wegner kon van Sloun een afstandschot van Bradley Forrest van richting veranderen. Dat was ook de stand na veertig minuten.

Zou de derde periode dan de beslissing brengen? Nee want nadat Diez op voorsprong kwam via Niko Lehtonen die bij de tweede paal vogeltje vrij stond na een delayed penalty was het na een prachtig uitgespeelde aanval door Geleen Kay Gielen op een assist van Tijn Jacobs met de gelijkmaker. Het werd even heel stil in Diez en omgeving. Maar een high sticking straf voor Tom Marx in de slotseconden leverde powerplay op voor Diez in overtime. Niko Lehtonen bezegelde het lot voor Geleen. Toen was het niet meer stil in Diez en omgeving.

tekst gaat verder onder de video

Liège Bulldogs – Unis Flyers Heerenveen 6-3

Het was aftasten in het begin van de wedstrijd en pas bij de powerplay na veertien minuten wist Liège de score te openen. Frank Neven haalde uit vanaf de blauwe lijn en schoot de puck hard en hoog achter Flyers goalie Martijn Oosterwijk. De 2-0 halverwege de wedstrijd was puckverlies in de verdedigings zone van de Walen waarbij op de uitbraak vanaf rechts Oscar Delbrassine via de five hole Martijn Oosterwijk verraste. Het werd weer spannend toen in minuut 36 Jasper Nordemann de 2-1 scoorde op de powerplay. Het was een echte scrimmage waarbij Nordemann het laatste tikje gaf. Luik was er niet blij mee maar de goal bleef staan. Dan in de slotseconden van de tweede periode werd het duel eigenlijk al beslist. Bryan Kolodziejczyk kon profiteren van een aanval opgezet door Bryan Henry.

24 seconden later was het een mooie opgezette aanval door  Mikhail Shabanov op snelheid kon Yoren de Smet met een one timer afmaken. Een empty netter na 54 minuten betekende de 5-1. Het was de tweede goal van Bryan Kolodziejczyk. Waarna Henri Ruotsalainen met een delayed penalty en een powerplay goal het met nog 27 seconde te spelen er 5-3 van maakte. Maar Bryan Kolodziejczyk maakte zijn hattrick compleet met zijn tweede empty netter.

tekst gaat verder onder de foto

Bryan Kolodziejczyk
#77 Bryan Kolodziejczyk Foto: Didier Gavage

De halve finales zijn Den Haag – Neuwied en Liège – Diez.

Previous Rangers wint wederom 'Battle of the Hudson', shutouts Rittich, Hellebuyck
Next Sprong verliest voor de zesde keer op een rij, Connor Bedard evenaart NHL-record