Sprong verliest voor de zesde keer op een rij, Connor Bedard evenaart NHL-record


Foto: Daniel SProng Instagram

Dag 146 van de NHL had tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong voor de zesde keer op een rij verloor met Detroit. Connor Bedard de vijfde achttienjarige speler is in de geschiedenis van de NHL die een vijf punten wedstrijd had. En de ‘comeback cats’ van Florida Panthers terugkwamen van een 3-0 achterstand met vier unanswered goals. Bij Chicago – Anaheim werden weer adressen uitgewisseld voor de kerstkaarten.

LEES OOK: Rangers wint wederom ‘Battle of the Hudson’, shutouts Rittich, Hellebuyck

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 7-3

Buffalo Sabres behaalden een overtuigende 7-3 overwinning tegen Detroit Red Wings in het KeyBank Center, waarbij Bowen Byram met twee twee goals bijdroeg aan de ruime winst. Byram, die recentelijk bij de Sabres kwam via een trade met de Colorado Avalanche, heeft sinds zijn komst vier punten verzameld in drie wedstrijden.

Zach Benson viel ook op met een goal en twee assists, terwijl Jordan Greenway en Tage Thompson elk twee assists leverden. Doelman Ukko-Pekka Luukkonen maakte 21 reddingen. Daniel Sprong was goed voor bijna acht minuten ijstijd in tien shifts en hij was een minus vier. Het was de zesde nederlaag op een rij voor Detroit. Sprong had een schot op doel.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – New York Rangers 0-1

Igor Shesterkin hield voor de tweede keer op rij de tegenstander van scoren af, met 28 reddingen in de 1-0 overwinning van New York Rangers tegen Carolina Hurricanes. Adam Fox scoorde de enige goal van de wedstrijd. Shesterkin, die 26 reddingen had in zijn vorige shutout tegen de St. Louis Blues, deed het voor zijn moeder het was haar verjaardag. De Hurricanes, met Pyotr Kochetkov in het doel, zagen hun drie opeenvolgende overwinningen eindigen. Jake Guentzel maakte zijn debuut voor Carolina.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 3-0

Cayden Primeau behaalde 41 reddingen voor Montreal Canadiens in een 3-0 overwinning tegen Columbus Blue Jackets in het Bell Centre op dinsdag. Het was Primeau’s tweede shutout in vier starts. Brendan Gallagher, Juraj Slafkovsky en Joshua Roy scoorden in de eerste periode. Elvis Merzlikins werd vervangen door Daniil Tarasov nadat hij drie goals had toegestaan op vier schoten. Tarasov maakte negentien reddingen als vervanger.

tekst gaat verder onder de video

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins 2-1 OT

Drake Batherson scoorde de game winner in overtime, waardoor Ottawa Senators een late gelijkmaker overleefden en een zeven wedstrijden durende losing streak beëindigden met een 2-1 overwinning tegen Pittsburgh Penguins. Michael Bunting had de gelijkmaker voor Pittsburgh, terwijl Jake Sanderson de eerste goal scoorde voor Ottawa. Tristan Jarry maakte 37 reddingen voor de Penguins.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – San Jose Sharks 3-2

Owen Tippett scoorde het winnende doelpunt voor Philadelphia Flyers in een 3-2 overwinning tegen San Jose Sharks. Morgan Frost en Joel Farabee scoorden ook voor de Flyers, terwijl Filip Zadina beide goals maakte voor de Sharks. Samuel Ersson maakte 27 reddingen voor Philadelphia. Voor de Sharks betekende de nederlaag dat ze uitgesloten werden van de Stanley Cup Playoffs.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Florida Panthers 3-4

Aleksander Barkov scoorde tweemaal en had een assist, terwijl Florida Panthers drie doelpunten in de derde periode maakten om de Dallas Stars met 4-3 te verslaan. Matthew Tkachuk leverde drie assists, terwijl Carter Verhaeghe en Brandon Montour elk twee assists hadden voor de Panthers, die veertien van hun laatste zestien wedstrijden hebben gewonnen. Sergei Bobrovsky maakte 27 reddingen. Joe Pavelski, Jason Robertson en Wyatt Johnston scoorden voor de Stars, die hun vijf wedstrijden winning streak zagen eindigen.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 4-1

Kirill Kaprizov schitterde voor Minnesota Wild met twee goals en een assist in een 4-1 overwinning op Arizona Coyotes. Met tien punten in zijn laatste vijf wedstrijden blijft Kaprizov indruk maken. Ryan Hartman en Marcus Foligno vonden ook het net voor Minnesota, terwijl Marc-Andre Fleury 21 reddingen maakte om de overwinning veilig te stellen. De enige goal van Arizona kwam van Nick Bjugstad.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 7-2

Connor Bedard van Chicago Blackhawks schitterde met vijf punten, inclusief een goal en vier assists, in een 7-2 overwinning op Anaheim Ducks in het United Center. Het was zijn tweede opeenvolgende wedstrijd met meerdere punten na een 7-4 overwinning tegen de Arizona Coyotes op zondag. Nick Foligno had vier assists en Philipp Kurashev had twee goals en twee assists voor de Blackhawks, die twee wedstrijden op rij hebben gewonnen. Petr Mrazek maakte 27 reddingen. Brett Leason scoorde tweemaal voor de Ducks.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Colorado Avalanche 2-6

Nathan MacKinnon van Colorado Avalanche had een goal en een assist om zijn point streak naar dertien wedstrijden te verlengen in een 6-2 overwinning tegen Calgary Flames in de Scotiabank Saddledome. MacKinnon heeft nu 28 punten (negen doelpunten, negentien assists) tijdens zijn streak, en vestigde ook een NHL-carrièrerecord met 113 punten (41 doelpunten, 72 assists) in 66 wedstrijden. Mikko Rantanen had twee goals en twee assists, terwijl Valeri Nichushkin een goal en twee assists had voor de Avalanche, die vier op rij hebben gewonnen en zes van hun laatste zeven.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Vegas Golden Knights 4-5 OT

Jack Eichel scoorde in overtime voor Vegas Golden Knights, die van een achterstand van twee goals terugkwamen om Seattle Kraken met 5-4 te verslaan. Jonathan Marchessault scoorde de gelijkmaker in de laatste zeventien seconden van de reguliere speeltijd. Eichel’s winnende doelpunt kwam na een pass van Alex Pietrangelo. William Karlsson had een goal en een assist, terwijl Eichel twee assists gaf. Vegas heeft nu twee opeenvolgende overwinningen behaald na vier opeenvolgende nederlagen. Philipp Grubauer maakte 29 reddingen voor Seattle, dat zijn tweede opeenvolgende nederlaag leed.

Previous Diez, Liège en Neuwied gaan door naar de halve finales
Next Comeback Colorado tegen Vancouver, Oilers walsen over Capitals heen