Comeback Colorado tegen Vancouver, Oilers walsen over Capitals heen


Foto: Instagram Edmonton Oilers

Dag 147 van de NHL had vier wedstrijden waarbij Colorado een comeback deden na een 3-0 achterstand tegen koploper Vancouver. Edmonton Oilers alleen in de eerste periode wat moeite had met Washington Capitals. We naderen het einde van het seizoen 75% zit erop. Nog 38 speeldagen gemiddeld nog zestien wedstrijden per team. Vanaf heden plaats ik ook de wild card race van Oost en West.

LEES OOK: Sprong verliest voor de zesde keer op een rij, Connor Bedard evenaart NHL-record

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 3-1

Op woensdag behaalde St. Louis Blues een 3-1 overwinning tegen Los Angeles Kings in het Enterprise Center, waarbij goalie Jordan Binnington veertig saves maakte. Alexey Toropchenko en Brandon Saad scoorden beide voor de tweede opeenvolgende wedstrijd, terwijl Jake Neighbours ook het net wist te vinden. Toropchenko opende de score voor de Blues in de eerste periode, gevolgd door goals van Neighbours en Saad in de tweede en derde periode. Binnington maakte indruk met een aantal cruciale reddingen. Adrian Kempe scoorde voor de Kings, maar dat was ruim onvoldoende om de overwinning van St. Louis te voorkomen.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Nashville Predators 2-4

De Nashville Predators verlengden hun point streak tot dertien wedstrijden met een 4-2 overwinning op de Winnipeg Jets in het Canada Life Centre. Captain Roman Josi benadrukte het belang van de win streak want ze staan nu op de eerste wild card plek in de West. Gustav Nyquist en Josi zelf leverden beide twee punten af voor de Predators, die nu elf overwinningen en twee overtime/shootout verlies hebben tijdens hun indrukwekkende reeks. Doelman Juuse Saros was ook een sleutelfiguur met 28 reddingen. Nyquist opende de score voor Nashville met een uitstekend schot vanaf de rechter face-off dot, gevolgd door goals van Kiefer Sherwood en Filip Forsberg. Jason Zucker voegde nog een goal toe en Colin Miller verdiende zijn eerste punt voor de Jets sinds zijn overgang van de New Jersey Devils. In de derde periode wisten de Jets ook op het bord te komen. Alex Iafallo en Mase Appleton verzorgde de goals.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Washington Capitals 7-2

De Edmonton Oilers domineerden de Washington Capitals met een 7-2 overwinning in het Rogers Place op woensdag, waarbij Zach Hyman een natural hattrick scoorde en Leon Draisaitl vier punten haalde met een goal en drie assists. Hyman, die dit seizoen al zijn vijfde NHL-hattrick scoorde heeft inmiddels al 46 goals op zijn naam staan. In zijn vijf seizoenen bij Toronto kwam hij niet verder dan 22. Connor Brown scoorde sinds 2022 weer eens een NHL-goal. En de afgelopen paar wedstrijden stokte de powerplay van de Oilers die maar een op de twaalf wisten te scoren. In deze wedstrijd was het drie van de vier. Oilers goalie Stuart Skinner was een ‘pain in the ass’ voor Alexander Ovechkin. Twee maal met prachtige reddingen tegen de ‘GREAT8’.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 3-4 OT

Colorado Avalanche boekten een opmerkelijke comeback-overwinning tegen koploper in de NHL Vancouver Canucks, waarbij Valeri Nichushkin het winnende doelpunt scoorde slechts 30 seconden in overtime op een powerplay. Ondanks een 3-0 achterstand slaagden de Avalanche erin terug te vechten, met goals van Ross Colton en Mikko Rantanen om de stand gelijk te trekken in de derde periode.  De overwinning verlengde de winning streak van de Avalanche tot vijf wedstrijden.

Previous Sprong verliest voor de zesde keer op een rij, Connor Bedard evenaart NHL-record
Next Clash of the Titans, Tilburg Trappers tegen Deggendorfer SC