Clash of the Titans, Tilburg Trappers tegen Deggendorfer SC


IJshockeyliefhebbers van de Oberliga bereiden zich voor op een epische strijd tussen twee titanen van het spel. Tilburg Trappers en Deggendorfer SC. Na een sweep in de eerste ronde van de play-offs tegen Bad Tolz. Staat Tilburg Trappers op het punt om vrijdagavond (15 maart) op Stappegoor aan te treden tegen een geduchte tegenstander uit Deggendorf. De inzet? Een felbegeerde plek in de halve finale om het Oberliga kampioenschap. Voor de verliezer wacht een vroegtijdig einde van het seizoen, terwijl de winnaar een stap dichter bij de finale komt.

LEES OOK: Tilburg sweept Bad Tolz en staat in de kwartfinale play-offs

Kwartfinale Tilburg – Deggendorf best of seven

Aan de ene kant staat Tilburg Trappers, geleid door een gelouterde coach Doug Mason en ondersteund door een loyale fanbase. Aan de andere kant staat Deggendorfer SC, een geduchte tegenstander met een 22-jarige geschiedenis in het Duitse ijshockey. De wedstrijd zal niet alleen een test zijn van fysieke vaardigheden, maar ook van mentale kracht en strategisch vernuft. Het verleden heeft laten zien dat deze twee teams geen vreemden voor elkaar zijn. In het seizoen 2017-2018 kruisten ze eerder de degens, met Tilburg als uiteindelijke overwinnaar in de Oberliga-finale. Nu, enkele jaren later, staan ze opnieuw tegenover elkaar, klaar om de strijd aan te gaan voor suprematie op het ijs.

tekst gaat verder onder de foto

Wat deze wedstrijd nog intrigerender maakt, is de aanwezigheid van enkele bekende gezichten aan beide zijden van het ijs. Spelers die eerder hebben gestreden tegen elkaar, zullen nu opnieuw het ijs betreden. Giovanni Vogelaar, Alexey Loginov, Wouter Sars, Jordy Verkiel, Kilian van Gorp, Jonne de Bonth, Reno de Hondt, Max Hermens en Danny Stempher speelden al tegen Deggendorf. Curtis Leinweber (Canadees) en René Röthke (Duitser 41 jaar) waren ook al van de partij. En sommige van de huidige spelers van Deggendorf Tomas Gulda (Regensburg), Martin Pfänder (Essen), Martin Heinisch (Weiden) en Matt Pistilli (Hannover Indians) hebben ook al kennisgemaakt met Stappegoor.

De man met de meeste punten bij DSC is de Canadees Carter Popoff. Hij behaalde 57 punten met 25 goals en 32 assists. Bij Tilburg is dat Branden Gracel eveneens een Canadees. Gracel haalde 63 punten, 28 goals en 35 assists. Qua goalies deed Timo Pielmeier de oud DEL goalie het voor DSC het beste met een goal against average van 2.56 en een save percentage van 91%. Louis Eisenhut heeft als goals against 2.77 en een save percentage van 90.5%. Voor de Trappers deed Ruud Leeuwesteijn het prima met goals against 2.63 en een save percentage van 90.6. Cedric Andree kwam tot 2.74 en 91.2.

tekst gaat verder onder de foto

#51 Timo Pielmeier Foto: Instagram DSC

Het gaat weer genieten worden

De komende wedstrijden zullen cruciaal zijn voor beide teams, met elke wedstrijd die bepalend zal zijn voor het lot in de strijd om het kampioenschap. Terwijl de spanning stijgt en de verwachtingen toenemen, staat één ding vast: deze wedstrijd zal de geschiedenis ingaan als een van de meest memorabele ontmoetingen tussen deze twee ijshockeygiganten. De vonken zullen vliegen, de adrenaline zal pompen en de fans zullen op het puntje van hun stoel zitten terwijl ze getuige zijn van het intense gevecht om de overwinning.

 

Previous Comeback Colorado tegen Vancouver, Oilers walsen over Capitals heen
Next Voorbeschouwing halve finales BeNe League